De dikke Ferraricollectie van Gordon Ramsay

Chef Ramsay heeft in zijn carrière als kok/entertainer/tv-persoonlijkheid flink wat geld binnengeharkt, en aangezien de man een totale Ferrari-freak is vloeit een deel van die inkomsten al jaren rechtstreeks naar Maranello.

Als topkok stroomt het geld niet automatisch binnen, vele sterrenchefs houden na 16 uur per dag bikkelen in de keuken maar een schrale boterham over. Wie echter slim is vermarkt zichzelf door a) dingen op TV te gaan doen, waarna je messen en ander kookgerei met jouw naam bij de Blokker verkoopt, b) een keten van restaurants met jouw naam te openen, of c) een combinatie van allebei. 

Gordon Ramsay koos voor optie c) en had zijn schaapjes al op het droge toen hij ook nog eens een lekkere klapper in de VS maakte. En dan kunnen er zeker wel een paar sportwagens af. Wat zeggen we, de man verzamelt meer Ferrari's dan Lil' Kleine Edisons verzamelt. Zijn meest verse vangst is één van de 799 Ferrari F12tdf's, in het wit, met strepen. In onderstaande video zien we een goedgemutste Ramsay die totaal niet vuilbekkend en zeer vriendelijk een paar enthousiaste jochies toespreken. Maar dat die ruwe bolster vooral een act is wisten we al lang:

Zijn eerste Ferrari was een 550 Maranello. Daarna volgden een 360 Modena, een 599 GTB, en later een F12berlinetta. Ook een 488 GTB werd bekeken, en jazeker: ook deze werd gekocht, en begin dit jaar afgeleverd, in het zwart. In 2012 vetelde de grofgebekte kok aan Ferrari Magazine dat hij in zijn leven al 15 Ferrari's had gekocht.

Tijdens meerdere bezoeken aan Maranello is Ramsay bovendien nog met diverse modellen op de foto gegaan, waaronder de California T. Het is echter niet bevestigd of hij ook deze auto in zijn garage heeft staan, maar de kans is vrij groot.