Tesla neemt EINDELIJK afscheid van de grille

De grille is passé. Misschien leuk om je satéstokjes op te bakken in de zomer, maar nutteloos in de moderne auto. Alleen fossiele brandstof drinkend antiek heeft nog een rooster in de neus nodig. Tesla weet het en schrapt de grille.

De Model X en de kersverse Model 3 doen al niet meer aan deze vorm van neusvernieling en nu gaat ook de Model S een grilleloze toekomst tegemoet. Toegegeven, de luchtinlaten op de S waren al minimaal, maar met een zwart stuk bodywork werd toch de illusie van een grille gewekt. Door het model een dergelijke relikwie van een conventionele brandstofauto mee te geven, liet Tesla het publiek langzaam wennen aan een nieuwe wereld vol futuristische auto's zonder grille. Slim.

Nu vier jaar later heeft de elektrische pionier zich gevestigd in het straatbeeld en kan de voorzichtigheid uit het raam. De rest van de range heeft de grille al gedumpt en nu is het ook tijd dat de S deze neusversiering laat vallen. In de wandelgangen wordt er gesproken over een facelift voor de S die waarschijnlijk deze week wordt onthuld. Een gelekte foto toont al een Model S met het gezichtje van de Model X. Dat betekent een grotendeels gesloten bumper met een kleine stip bovenop waarin het logo is verwerkt. Ook de lampen krijgen een update met de moderne LED-techniek uit de X en 3.

Zoals gebruikelijk met de Apple onder de automerken draait de geruchtenmolen op volle toeren. Tesla zou de de facelift van de S aangrijpen om de batterijen te vernieuwen, waardoor de actieradius toeneemt. Een Model S 100D zou hiervoor aan het assortiment worden toegevoegd, die zoals de naam al doet vermoeden over een accupack van 100 kWh beschikt.

We moeten nog even geduld hebben voordat we weten wat Elon Musk uit zijn mouw tovert. Een ding is zeker, een grille zal het zeker niet zijn.

En daar is de gefacelifte Tesla Model S. Nu zonder grille en met sterkere lader voor een kortere laadtijd. Voor het interieur zijn er een paar nieuwe designopties en de koper kan de "bioweapon defense mode" aanvinken op de optielijst. Hiermee wordt  via overdruk in de cabine lucht van buiten geweerd en gaat alles dat de inzittenden inademen eerst door een sterk filter. Op een eventuele Model S 100D moeten we blijkbaar nog even wachten.