WTF? MINI krijgt eigen sedan

MINI's zijn allang niet meer mini en het merk had natuurlijk al een SUV, maar nu willen ze ook een sedan gaan bouwen. Is er dan niets meer heilig?

BMW wil het Britse dochtermerk serieuzer maken. Al die hippe en koddig ogende modellen waren leuk, maar er moet nu gewoon geld verdiend worden. Daarom ziet de nieuwe generatie van de MINI hatchback er serieuzer (lees: saaier) uit en moet in de toekomst de line-up bestaan uit vijf hoofdmodellen. De drie- en vijfdeurs hatchbacks vormen het eerste model, de Clubman de tweede, de Cabriolet de derde en de Countryman is de vierde. Over dat vijfde model houdt MINI zich nog stil, maar volgens bronnen binnen het bedrijf gaat het om een sedan.

We dachten dat MINI zich na de Countryman niet verder van hun succesvolle core business kon distantiëren, maar met een sedan doen ze goed hun best. Het merk met de speelse modellen die net even anders zijn, komt met iets sufburgelijks als een sedan. Dat is zoiets als een merk als Lamborghini dat een SUV zou presenteren. Oh, wacht...

De officiële bevestiging vanuit MINI is er nog niet, maar het merk probeert ons wel alvast warm te maken voor het idee. Productmanager Ralph Mahler liet recentelijk weten dat het merk verschillende segmenten heeft geanalyseerd. "In Azië en de VS is bijvoorbeeld de sedan heel groot. Dat is voor ons heel interessant natuurlijk." De verwachting is dat de Mini sedan zich vooral op die markten gaat richten, maar dat het model wel wereldwijd in de showrooms komt te staan. Mahler begon alvast met het historisch indekken voor de keuze voor een eventuele sedan. "De sedan zit in onze geschiedenis", zegt hij doelend op de klassieke Riley Elf en Wolseley Hornet. Het nieuwe model is nog niet bevestigd, maar de marketingafdeling draait duidelijk al op volle toeren.

Update. Theophilus heeft 'm alvast geshopt. Of gekruist met een Saab 9-5. Hoe dan ook, dit mag van ons gisteren nog op de tekentafel sneuvelen.