Verstappen heeft duidelijke boodschap voor critici: "F*ck off!"

Max Verstappen houdt voet bij stuk: hij en zijn team Red Bull Racing hoeven zich nergens voor te verontschuldigen. Ook heeft hij wat kleurrijke suggesties voor wat zijn critici kunnen doen.  

Verstappen Horner

Tijdens de Grand Prix van Hongarije raakte Verstappen behoorlijk gefrustreerd met zijn team. De persoon die de vloekwoorden weg moet knippen voor de uitzending had werk genoeg aan de radioberichten van de Nederlander. Verstappen en zijn race engineer Gianpiero Lambiase hadden niet al te veel geduld met elkaar. Op een bepaald punt liet Lambiase weten: “Ik ga hier niet in mee Max. We laten het aan de stewards over. Dit is kinderachtig via de radio. Kinderachtig.”

Het lijkt erop alsof Lambiase daarmee Verstappen terecht wijst, al heeft teambaas Christian Horner daar een ietwat andere lezing van. “Ik denk niet dat hij het op dat moment over Max had”, vertelt de teambaas na de race. “Andere teams probeerden overduidelijk een straf uit te lokken. De stewards luisteren ook mee.”

Toch valt niet te ontkennen dat het er verhit aan toe ging bij Red Bull. Na de race werd Verstappen nog gevraagd of hij een boodschap had voor zijn critici. De Nederlander hoefde daar niet lang over na te denken: “They can fuck off!”

“Ik denk niet dat we onze excuses ergens voor aan moeten bieden”, voegt Verstappen er bij Sky News aan toe. “We moeten het gewoon beter doen. Ik weet niet waarom mensen vinden dat je niet uitgesproken mag zijn over de radio. Dit is een sport. Als mensen dat niet leuk vinden, dan kunnen ze beter thuisblijven.”

‘Simracen had niets met gedrag Verstappen te maken’

Verschillende analisten en commentatoren vroegen zich hardop af of het gedrag van Verstappen iets te maken had met het feit dat hij de nacht ervoor nog meedeed aan een simrace. Verstappen deed namelijk samen met Team Redline mee aan de virtuele 24 Uur van Spa-Francorchamps.

Red Bull lacht die suggestie volledig weg. “Hij was nog tot veel later op in Imola en toen won hij de race”, reageert adviseur Helmut Marko. “Max heeft gewoon een ander ritme dan ik en de meeste anderen. Dit was niet ongewoon voor hem. Hij heeft altijd al een bepaald aantal uren gehad wat hij slaapt. Dit is gewoon pure onzin.”

“Max weet echt wel wat hij moet doen”, voegt Horner toe. “We vertrouwen op zijn oordeel. Hij weet wat ervoor nodig is om kampioen te worden.”

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images