IN BEELD | Speciale film-liveries in de Formule 1

Alpine rijdt dit weekend met een speciale livery ter promotie van de Marvel-film Deadpool & Wolverine. Maar de Franse renstal is bepaald niet het eerste team dat een speciale livery ontwierp voor een film. Bekijk hier wie hen allemaal voorgingen.

Formule 1 Camera die een coureur filmt

Red Bull en Star Wars

(Bron: Red Bull)

Red Bull hield zich bepaald niet in toen het team in 2005 een speciale promotie draaide voor de Star Wars film Revenge of the Sith. Star Wars-bedenker George Lucas kwam zelf langs om het team te ontmoeten, de pitcrew kreeg speciale pakken om op Stormtroopers te lijken, en er liepen acteurs rond in de kostuums van verschillende Star Wars personages.

David Coulthard en Vitantonio Liuzzi mochten in de auto met de speciale livery rijden tijdens de Grand Prix van Monaco. Veel hielp het hen niet, want beide coureurs moesten hun race vroegtijdig staken vanwege crashes. Het was de eerste keer dat Red Bull een dubbele DNF had in de Formule 1.

Red Bull en Superman

(Bron: NL Beeld / Proshots)

Een jaar later probeerde Red Bull het vrolijk weer, opnieuw in Monaco. Dit keer stond de livery - en de rest van het team - in het thema van de film Superman Returns. De coureurs reden zelfs rond in speciale racepakken rondom het bekende personage. Dit keer ging het een stuk beter dan in 2005: David Coulthard eindigde als derde en won daarmee het eerste podium van Red Bull. Op het podium droeg Coulthard een speciale Superman-cape. De trofee werd zelfs uitgereikt door hoofdrolspeler Brandon Routh, die voor de gelegenheid aanwezig was op het circuit.

Veel beruchter nog is wat er na de race gebeurde. Om het eerste podium van het team te vieren, sprong teambaas Christian Horner in het zwembad van een van de luxe appartementen. Maar om wel in thema te blijven droeg ook hij een Superman-cape….. en ook alleen maar die cape.

Lotus en Batman

(Bron: Lotus)

Lotus maakte in 2012 reclame voor de nieuwste Batman-film The Dark Knight Rises. Het logo van de film werd tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië getoond op de auto van Kimi Raikkonen en Romain Grosjean. De Lotus was daadwerkelijk goed dat jaar, dus de reclame kreeg meer dan genoeg aandacht tijdens het weekend.

Grosjean haalde tijdens de kwalificatie nog een van zijn klassieke stunts uit: hij spinde en belandde in de grindbak. Desondanks herstelde hij goed en eindigde hij als zesde, vlak achter teamgenoot Raikkonen. Behalve het logo deed het team niet veel met de speciale sponsoring.

Lotus en Mad Max

(Bron: Top Gear)

Dat was wel anders in 2015, toen Lotus een samenwerking aanging met de film Mad Max: Fury Road. Die film speelt zich af in een post-apocalyptische wereld waar iedereen met extreem gemodificeerde auto’s rondrijdt. Voor die gelegenheid had het team dus ook een speciale post-apocalyptische F1-auto ontworpen, met natuurlijk de Mad Max naam erop.

Helaas leek de auto die in de Grand Prix van Spanje werd gebruikt in de verste verte niet op dit prachtige ontwerp. De uiteindelijke auto was volledig hetzelfde als de livery waarmee Lotus al het hele jaar reed, met als enige verschil dat de woorden “Mad Max: Fury Road” nu op de zijkant stonden. De auto werd bestuurd door Romain Grosjean en Pastor Maldonado, en als je ook maar iets weet van deze twee mannen, dan weet je waarschijnlijk al hoe dit verhaal eindigt. In de openingsfase van de race botsten de twee op elkaar met als gevolg dat Maldonado de rest van de race vanaf de zijlijn mocht bekijken.

Jaguar en Terminator

(Bron: Martin Lee via Flickr)

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië van 2003 maakte Jaguar reclame voor de film Terminator 3: Rise of the Machines. Het waren een team en een film die allebei elke vorm van aandacht wel konden gebruiken. De film kon de verwachtingen van zijn voorgangers niet waarmaken, en Jaguar was een team met een vast abonnement op de achterhoede.

Verrassend genoeg kreeg Jaguar met de reclame nog best wel wat aandacht van de camera’s, maar niet zoals je zou verwachten. Tijdens de race rende een man in een kilt met een bord “Lees de bijbel” de baan op. Hij ging recht op een groep auto’s af, met Jaguar-coureur Antonio Pizzonia als aanvoerder van het groepje. Pizzonia remde af en moest uitwijken voor de man, die zonder enige vorm van zelfbehoud midden over de baan bleef rennen. Pizzonia en de andere coureurs konden gelukkig voorkomen dat het eindigde in tragedie, al kon hetzelfde niet gezegd worden over Pizzonia’s race. Een paar rondes later gaf zijn motor er de brui aan. Zijn teamgenoot Mark Webber eindigde als veertiende zonder al te veel opvallends te doen.

Jaguar en Ocean’s Twelve

(Bron: NL Beeld / Max PPP)

Maar als het gaat om verhalen rondom speciale liveries, dan spant Jaguar toch echt de kroon. In 2004, tijdens de Grand Prix van Monaco, reed Jaguar met een speciale livery voor de film Ocean’s Twelve, een film over een juwelenroof met George Clooney en Brad Pitt in de hoofdrol. De livery zelf was niet zo bijzonder; voor het grootste deel was het dezelfde auto met een paar rode blokken met “Ocean’s Twelve” erop. Maar het speciale deel was de neus van de auto. Daar zat namelijk een heuse diamant met een waarde van $250.000. Tegenwoordig is dat ongeveer €400.000.

Voor een team als Jaguar dat permanent in geldnood zat, was het natuurlijk van cruciaal belang dat die diamanten allebei weer veilig terug kwamen aan het eind van de race. Het was dan ook niet ideaal toen coureurs Mark Webber en Christian Kleijn midden in het veld startten. Webber’s auto kwam wonder boven wonder ongeschonden uit een gigantische crash aan de start, maar Kleijn had niet zoveel geluk. Zijn auto stond stil halverwege de baan met één voorvleugel minder dan een auto gewoonlijk heeft. En toen de marshalls de vleugel oppakten… was de diamant nergens te bekennen. Niemand weet wat er met de diamant is gebeurd en in twintig jaar tijd is dit mysterie nooit opgelost.

Formule 1
  • NL Beeld / Proshots