Alpine presenteert speciale Deadpool livery voor GP België

Alpine zal in de Grand Prix van België met een speciale livery rijden. De livery staat in het thema van de superheld Deadpool.

Alpine speciale Deadpool livery

Een groot deel van de aandelen van Alpine werd vorig jaar verkocht aan een groep investeerders. Het leverde het Franse team een mooi bedrag van $200 miljoen op. Een van de investeerders was Hollywood-ster Ryan Reynolds, vooral bekend als de acteur van Deadpool. Als bedankje voor zijn bijdrage - en natuurlijk als reclame - heeft Alpine de livery voor komend weekend in het teken van Deadpool gezet. En dat ziet er best wel vet uit.

De livery is in feite een enorm reclamebord voor de nieuwe film Deadpool & Wolverine, sinds deze week te zien in de bioscoop. Het blauw en roze dat normaal op de auto van Alpine te zien is, is ingewisseld voor het rood van Deadpool. Als verwijzing naar Wolverine zijn er duidelijke klauwen te zien op de zijkanten. De volledige livery ziet eruit alsof de rode verf op sommige plekken afgescheurd is en de carbon eronder blootlegt.

Bekijk de gloednieuwe livery hieronder.

Alpine krijgt met deze livery even wat positieve aandacht, en dat kan het team wel gebruiken. Tot nu toe is het op zijn zachtst gezegd een moeizaam jaar voor de Franse renstal. Het team heeft slechts negen punten weten te behalen in de eerste seizoenshelft. Technische problemen hebben Pierre Gasly nu al twee races op rij uitgeschakeld. Het team had zich oorspronkelijk als doel gesteld om in 2024 in de voorhoede mee te doen. Momenteel staat Alpine op de achtste plaats bij de constructeurs, ruim achter Haas.