Ryan Reynolds koopt zich in bij Alpine F1 Team

De Hollywood-acteur is onderdeel van een consortium dat 200 miljoen dollar inlegt bij de Franse renstal. Collega's Rob McElhenney en Michael B. Jordan zijn ook van de partij.

Ryan Reynolds koopt 24% van Alpine F1 Team

De populariteit en de waarde van de Formule 1 blijven maar groeien. Door de verbeterde zichtbaarheid van de sport op social media en streamingsdienst Netflix gaan steeds meer mensen opletten, ook mensen met zeer diepe zakken.

Een recente cashinjectie voor het team van Alpine heeft dat feit nog maar eens onderstreept. Investeringsmaatschappijen Otro Capital en Redbird Capital Partners legden samen zo'n 200 miljoen dollar in bij de Franse formatie. Opvallend detail: drie jaar geleden werd het complete team van Williams voor hetzelfde bedrag verkocht.

Alle aandacht

Ondanks het grotere aandeel van de eerder genoemde investeringsmaatschappijen gaat alle aandacht uit naar drie bekende acteurs die zich bij het consortium gevoegd hebben: Ryan Reynolds (Deadpool, Free Guy), Rob McElhenney (It's Always Sunny In Philadelphia) en Michael B. Jordan (Fantastic Four, Black Panther).

Positieve vibes

Het is niet de eerste keer dat Reynolds en McElhenney zich bemoeien met sport. In 2020 nam het duo via hun RR McReynolds Company LLC het ploeterende Wrexham A.F.C over, de oudste voetbalclub van Wales. Onder hun management wist het team zich na twaalf jaar weer op te werken naar de FA Cup. De wonderlijke comeback werd alom geprezen en kreeg meteen een documentaire.

Het is voor Alpine te hopen dat de positieve invloed van Ryan en Rob ook op hun operatie af zal stralen. Sinds de terugkeer als Renault in 2016 is er immers weinig te veiren geweest in Enston en Viry-Châtillon.

Formule 1
  • NL Beeld / Avalon