Red Bull bevestigt: Perez blijft teamgenoot van Verstappen

Sergio Perez gaat het seizoen toch afmaken bij Red Bull. Na een crisisoverleg heeft de teamleiding besloten de Mexicaan alsnog naast Max Verstappen te houden.

Sergio Perez en Red Bull-teambaas Christian Horner

Het zag er de afgelopen tijd niet zo rooskleurig uit voor Perez. De Mexicaan tekende dit jaar weliswaar bij voor twee extra jaar, maar dat contract kwam wel met strenge prestatieclausules. De inhoud van die clausules is nooit bekendgemaakt, maar het gerucht gaat dat er een harde grens van 100 punten achterstand op Verstappen geldt. Momenteel staat Perez 146 punten achter op de Nederlander.

Dat is dit jaar erg gevaarlijk. Nu McLaren, Mercedes en in mindere mate Ferrari het gat naar Red Bull hebben gedicht, kan het team zich niet veroorloven om maar één coureur te hebben die punten binnenhaalt. Red Bull staat momenteel nog maar 42 punten voor op McLaren. Het is een voorsprong die theoretisch gezien in één race weggevaagd kan worden.

'Checo blijft bij Red Bull'

Toch houdt Red Bull vast aan Perez. Het team lijkt er geen vertrouwen in te hebben dat de alternatieven het in de rest van het seizoen beter kunnen doen dan Perez. Daniel Ricciardo, die van 2014 tot en met 2018 ook al voor Red Bull reed, maakt zijn eigen mindere periode mee. Bij McLaren kwam hij in de verste verte niet in de buurt van Lando Norris en in RB boekt Yuki Tsunoda veel betere resultaten dan the Honey Badger. Tsunoda zelf wordt volgens bronnen echter niet gezien als een serieuze optie voor Red Bull. Een andere kandidaat was Liam Lawson, maar het lijkt voor de Red Bull-top toch iets te riskant om een rookie in de Red Bull te zetten.

En daarom komt het team toch weer uit bij Perez. "Checo blijft een Red Bull-coureur, ondanks alle speculaties van de laatste tijd", zegt Horner tegen de verzamelde media bij de Red Bull-fabriek. "We kijken ernaar uit om hem op circuits te zien presteren waar hij het in het verleden ook goed deed, na de zomerstop."

Perez blijft binnen Red Bull-familie

Dat betekent dat Daniel Ricciardo de rest van het jaar toch nog bij RB blijft rijden. Het is nog onduidelijk hoe zijn toekomst er na dit jaar uitziet: Ricciardo heeft nog geen nieuw contract voor 2025. Naar verluidt is Red Bull verplicht om Lawson een zitje aan te bieden in 2025, anders mag de Nieuw-Zeelander gaan onderhandelen met andere teams.

Opvallend is ook dat Horner het specifiek over de zomerstop heeft. De teambaas verwijst niet naar de rest van de contractduur van Perez.

Formule 1
  • NL Beeld / PA Images