Carlos Sainz tekent meerjarig contract met Williams

Carlos Sainz heeft eindelijk een keuze gemaakt over zijn toekomst in de Formule 1. De Spanjaard zal volgend jaar uitkomen voor Williams. Sainz heeft een contract voor minstens twee jaar gesloten bij de Britse renstal.

Carlos Sainz. De Spanjaard zal volgend jaar voor Williams rijden

De toekomst van Sainz is een van de meest besproken onderwerpen van dit jaar. Nog voor het Formule 1-seizoen goed en wel begonnen was, werd al bekend dat Sainz bij Ferrari vervangen zou worden door Lewis Hamilton. Het was een bittere pil voor Sainz, die twee van de drie overwinningen van Ferrari in de afgelopen twee jaar op zijn naam had staan.

Die sterke prestaties betekenden echter wel dat de andere teams in de rij stonden voor Sainz. De Spanjaard had bepaald geen haast bij het kiezen voor een nieuwe werkgever en daardoor stond de markt een beetje stil. Alle teams wachtten op zijn keuze voordat ze met andere coureurs in gesprek wilden gaan. Kevin Magnussen noemde Sainz al “de kurk op de fles”.

De keuze is dus uiteindelijk gevallen op Williams. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Williams de juiste plek voor mij is”, zegt Sainz in het persbericht. “Het is geen geheim dat de markt dit jaar bijzonder complex is geweest en het heeft me de nodige tijd gekost om een keuze te maken. Het einddoel om van Williams weer een topteam te maken is een uitdaging die ik met alle plezier en optimisme aanga. Dit team heeft alles in huis om opnieuw geschiedenis te schrijven. Ik zal vanaf 1 januari alles op alles zetten om Williams verder vooruit te helpen.”

Teambaas James Vowles is helemaal in zijn nopjes met de aankondiging. “Carlos heeft keer op keer aangetoond dat hij een van de meest getalenteerde coureurs op de grid is. Het onderschrijft de stijgende lijn die we momenteel hebben. Carlos brengt niet alleen ervaring en prestaties met zich mee, maar ook een gedrevenheid om elke milliseconde uit het team en de auto te halen. Met Alex [Albon] en Carlos hebben we een van de meest geweldige line-ups op de grid. Hun geloof in onze organisatie demonstreert maar weer hoeveel werk we achter de schermen hebben verzet.”

Met de bevestiging dat Sainz naar Williams komt, is het vertrek van Logan Sargeant dus ook definitief. Het hing al langer in de lucht dat de Amerikaan na twee teleurstellende seizoenen de Formule 1 zou moeten verlaten. Naar verluidt gaat Sargeant volgend jaar naar IndyCar. Teambaas Vowles zwaait zijn coureur wel met respect uit: “Ik wil Logan bedanken voor alles wat hij voor dit team heeft gedaan. Ik weet zeker dat hij hard voor ons zal blijven vechten in de resterende races.”