Horner: 'Red Bull zou aan vier teams motoren kunnen leveren'

Red Bull gaat vanaf 2026 met eigen motoren rijden. Volgens teambaas Christian Horner willen andere teams die motoren ook wel eens uitproberen. 

De Red Bull Racing-auto tijdens de Grand Prix van Hongarije

Red Bull waagt zich in 2026 aan een behoorlijke gok. Het team gaat dan namelijk voor het eerst met een eigen motor rijden. Tot nu toe reed Red Bull altijd met motoren van verschillende leveranciers: eerst met Cosworth, toen met motoren van Ferrari, daarna lange tijd met die van Renault en uiteindelijk met motoren van Honda. Maar nu Honda na 2025 overstapt naar Aston Martin, heeft Red Bull een andere partner nodig.

Even leek het die andere partner te vinden in Porsche, maar die deal klapte uiteindelijk voordat het echt serieus werd. Dus toen ging Red Bull maar solo… maar niet helemaal. De nieuwe motor is een samenwerking tussen Red Bull Powertrains en Ford. Ford levert de elektrische componenten en de turbo, Red Bull ontwikkelt de rest.

Dat is voor de rest van de paddock best een interessant experiment, zo onthult teambaas Christian Horner aan Motorsport.nl. “We zijn al door verschillende andere partijen benaderd. Maar op dit moment ligt onze focus volledig op de twee Red Bull-teams. We willen eerst leren lopen voordat we gaan rennen. Maar als er later iets langskomt, dan staan we zeker open voor een samenwerking met de juiste partner. Met de middelen die wij hebben, zouden we aan vier teams motoren kunnen leveren. Qua aanleveren is dat geen probleem. Maar dat is in de toekomst. Op de korte termijn houden we het bij onze eigen teams.”

Formule 1
  • NL Beeld / Action Press