Hans Klok, Snollebollekes en Davina Michelle: Zandvoort presenteert artiesten line-up voor Dutch GP

Circuit Zandvoort heeft bekendgemaakt welke artiesten optreden rondom de Grand Prix van Nederland. Hans Klok zal de onthulling van de trofee uitvoeren.

Circuit Zandvoort, waar verschillende artiesten op zullen treden in aanloop naar de Grand Prix van Nederland.

Op TV zien we vaak alleen maar de race zelf, maar een Formule 1-weekend gaat vaak gepaard met een half festival. De meeste races en circuits halen tal van artiesten binnen om het evenement wat aan te kleden, en Zandvoort is daar geen uitzondering op. Het circuit heeft de line-up voor het raceweekend bekendgemaakt, en daar zit voor ieder wat wils in. Allemaal van Nederlandse bodem uiteraard.

Het feestje begint al op vrijdag, wanneer de vrije trainingen plaatsvinden op het circuit. De eer is aan Snollebollekes om het spits af te bijten wat betreft het entertainment naast de baan. Na de trainingen is er dan het “Dutch Party Hour”, met feestzangers Yves Berendse en Wolter Kroes, en zanger en presentator Xander de Buisonjé. Het afsluitende feest van de dag wordt verzorgd door DI-RECT en Armin van Buuren.

Op zaterdag gaat het feest vrolijk door met een serie optredens na de kwalificatie. DJ La Fuente treed dan op, samen met Davina Michelle en volkszangers Django Wagner en Maro Schuitmaker.

Race zondag

Op zondag, de dag van de race, pakt de organisatie al helemaal groot uit. De trofee zal “op spectaculaire wijze” worden onthuld door illusionist Hans Klok. Direct daarna zullen Tino Martin en Kris Kross Amsterdam samen met 90.000 fans op de tribune de vlag onthullen. Vorig jaar was die eer nog aan André Rieu, en de organisatie heeft zichzelf als doel gesteld om die show te overtreffen.

Tino Martin en Kris Kross Amsterdam treden ook na de race nog eens op en krijgen daarbij nog wat extra ondersteuning. Popzangers Flemming en Joël Borelli komen speciaal voor de afterparty naar de Fan Zone, waar ook de interviews met de coureurs en teambazen plaatsvinden.

Tot slot dan nog het volkslied, dat gezongen wordt vlak voor de race begint. In het verleden werd dat door onder andere Floor Jansen en Davina Michelle gezongen. De organisatie wil nog niet bekendmaken wie dat dit jaar gaat doen, maar nieuws daarover zal spoedig volgen.