Review-roundup: BMW M4 GTS is hemelsgeschenk

Een twee keer zo dure BMW M4 die eruitziet alsof hij in het magazijn van een tuner is gecrasht, is dat de moeite? De BMW M4 GTS heeft de zware taak om zijn achterlijke prijskaartje te rechtvaardigen en het matige M4-imago af te werpen.

De pers mocht een een middagje gummen met de M4 GTS op een F1-circuitje in het zonnige Spanje. Het embargo op deze eerste ervaring met de dure Duitser verliep vandaag, dus momenteel regent het lofliederen over deze exclusieve BMW. Want waar de normale M4 nog een scheutje commentaar kreeg te verwerken, is het bij de GTS niets minder dan een tsunami aan complimentjes. Om jullie tijd te besparen hebben we alle reviews hieronder samengevat.

Vlak na de onthulling van de GTS had iedereen zijn mond vol van de waterinjectie en hoewel dat zorgt voor extra vermogen is dit niet de belangrijkste verandering in de verbeterde M4. Het is vooral het stuurgedrag dat een grote stap heeft gemaakt. Het tot 700 exemplaren gelimiteerde monster stuurt scherper in en is opeens voorspelbaarder in de bochten. De titanium uitlaat zorgt voor een nieuwe, volle soundtrack met meer geknal. /journomodus

Kort samengevat is de M4 GTS het ideale speeltje voor een trackday. Niet zo goed als een Porsche 911 GT3 RS, maar vergelijkbaar met een AMG Black Series. Het enige nadeel? Dat moet de prijs zijn, want met zijn 175.000 euro is hij ruim anderhalf keer zo duur als een normale M4. Dat maakt blijkbaar geen zak uit, want de 700 exemplaren waren verkocht voordat je 'Dikke BMW' kon zeggen. Allemaal kopers die zich niet door reviews laten vertellen welke auto ze moeten aanschaffen.

Evo - The most thrilling M car for a generation

Top Gear - Special, exciting and fun. Maybe even different enough to justify the price.

AutoCar - A flawed diamond polished and perfected to a glistening lustre

Car and Driver - The GTS makes your average car feel like overcooked pasta in comparison