Ultiem uitmelken met krachtige Porsche 911 GT 3 RS 4.2

Bij Porsche zijn alle 911 GT3 RS'en gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. Bij de vorige generatie was dat de 4.0 die met kop en schouders boven de rest uitstak en voor de huidige generatie staat de 4.2 in de planning.

Porsche en speciale uitvoeringen zijn als Donald Trump en ondoordachte uitspraken; ze blijven komen en scoren steevast bij de fans. Na de pittige 911 R, werken de Duitsers ondertussen aan de volgende gepeperde versie van hun iconische model. Deze keer gaat het om een nog sterkere GT3 RS, die aan de absolute top van de range komt te staan.

Porsche 911 GT3 RS 4.2 zou de nieuweling gaan heten en zoals de naam die klinkt als een update voor je computer al doet vermoeden wordt de 4,0 liter zescilinder uit de huidige RS vergroot naar 4,2 liter. Het vermogen stijgt van de huidige 500 pk naar 525 pk of misschien zelfs nog wat meer. Een nieuwe uitlaat moet het monster een eigen soundtrack geven

Het is nog niet bekend wanneer de 4.2 zijn debuut maakt voor het grote publiek. Porsche geeft trouwe klanten voor de onthulling van gelimiteerde modellen de mogelijkheid al een bestelling te plaatsen en dat is waarschijnlijk ook de reden dat het grootste deel van de 4.2's al verkocht is op het moment dat het doek van de auto wordt getrokken. Geïnteresseerden moeten dus scherp blijven om er een te kunnen kopen, al zal dit ongetwijfeld niet het laatste speciale model zijn. Zolang de gelimiteerde Porsches sneller verkopen dan koekjes op een obesitaskamp zal de eindeloze stroom "speciale"  sportauto's voorlopig niet opdrogen.