Youtuber bestolen van zijn gepimpte Lotus

Het nadeel van het constant via social media delen met de wereld waar je uithangt met je prijzige sportauto is dat gewapend tuig ook weet waar ze een leuke wagen kunnen scoren. Vraag maar aan Seb Delanney.

De 19-jarige opdonder heeft een Youtube-kanaal met bijna 80.000 volgers en werkt regelmatig samen met de bekende autovloggers, zoals Shmee150 en SupercarsofLondon. De geblondeerde Draco Malfidus-lookalike woont zelf in de buurt van Monaco, rijdt een Lotus Elise en was gisteravond met een vriend onderweg naar Parijs. Zoals een goed social media-verslaafde betaamd, werd de reis uitgebreid gedocumenteerd op onder meer Instagram en Snapchat.

In de buurt van Parijs ging het fout en vond een stuk geboefte nodig om de Britse sportauto te confisqueren. Om de noodzaak van deze onrechtmatig inbeslagname te benadrukken stak het tuig ook nog een pistool in het gezicht van de verschrikte dagboekfilmer. 

Nu zit Delanney dus autoloos in Parijs en dat is toch vervelend voor een jongen die zijn leven met snelle auto's als belangrijkste verkoopitem in zijn Youtube-winkel heeft staan. Gelukkig is zijn Lotus Elise Cup Racer een opvallende verschijning, dus de zware jongens kunnen niet verdwijnen in de massa. De sportauto heeft een matzwarte wrap met rode strepen. Echt opvallen doet hij met de Larini uitlaat, die zo luid is dat zelfs je dove oma ervan schrikt.

Dus mocht je iets horen dat klinkt als het vergaan van de wereld, houdt dan even je ogen open en laat het de politie weten als je de gestolen Elise spot. Want vloggers kunnen soms vervelend zijn, ze zijn nog steeds beter dan uitschot dat onder bedreiging petrolheads van hun autoliefde berooft.

Update. Een voordeel van een groot bereik op social media is dat veel mensen naar je auto uitkijken. De Lotus is alweer opgespoord en nu in handen van de politie. Het is nog niet duidelijk in welke staat de auto verkeerd, maar waarschijnlijk had de politie het wel laten weten als hij uitgebrand in een parkeergarage was teruggevonden.