Deze sexy elektrische auto prikkelt onze zintuigen

Wat krijg je als je een Porsche Panamera kruist met een Tesla Model S, en hier een vleugje Aston Martin aan toevoegt? -Deze elektrische LeSee, blijkbaar. Zijn maker: een miljardenconcern waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

We beginnen bij het begin. De LeSEE (voor Super Electric Ecosystem) is natuurlijk nog een concept, en dus lekker strak, vloeiend, en krachtig getekend. In plaats van buitenspiegels zien we camera's, op het dak prijkt een radardome, en de achterbank bestaat uit laagjes. Het concept is een opmaat naar een productiemodel, want vanuit de Chinese overheid wordt sterk gestuurd op elektrificering.

Aangezien het 2016 is, is de auto helemaal connected en digital. Wij willen er twee.

Als gezegd, achter de LeSee schuilt een enorm tech-conglomeraat, dat zijn sporen heeft verdiend in de videostreaming, en daarom alom 'het Chinese Netflix' genoemd wordt. Het heet Le Holdings Co Ltd, beter bekend als LeEco, en is tevens het bedrijf achter Faraday, een ambitieuze elektrische startup dat eveneens een sexy concept tekende, maar ook veel senior talent uit de autowereld aan zich bindt. Onlangs nog trok het bij BMW enkele belangrijke krachten achter de i3 en i8 weg.

We beloven niets, uiteindelijk kan dit een van vele projectjes zijn die gaandeweg in de kiem wordt gesmoord, maar kijkend naar de firma erachter, is de LeSee een concept in ontwikkeling dat in de gaten gehouden moet worden. Volgende week wordt de LeSee gepresenteerd op de Beijing Auto Show.

Hiermee heeft LeEco niet het rijk alleen overigens, ook BAIC - een Chinese joint venture-partner van Daimler - komt  met een elektrische supercar, waarover nog niet veel bekend is. Maar dat komt volgende week.