Afrojack gaat gecamoufleerd Gumball doen

De Gumball 3000 staat weer voor de deur. Je weet wel, die rijkenrally waar vroeger de meest idiote stunts in supercars werden uitgehaald, maar wat tegenwoordig meer een dure optocht is geworden. Afrojack doet mee en heeft daarom zijn Lambo verborgen.

De petdragende mp3-draaier gebruikt uiteraard zijn Lamborghini Aventador SV voor de rit van Dublin naar Boekarest. Zijn Bugatti Chiron is tenslotte nog niet geleverd, dus de Italiaan is momenteel het snelste speeltje in zijn garage. Daarnaast neemt hij nog een een Bentley Bentayga mee als support car, want er passen maar weinig koffers in de Lambo. Hij rijdt niet alleen, maar krijgt gezelschap van Jeroen van den Berg, de man waarmee hij ook de aankoop van de Bugatti deelt. Op Instagram kunnen we in ieder geval al zien dat de auto's een camouflage wrap krijgen voor de race.

De rally vertrekt dit jaar op 30 april in het Ierse Dublin en eindigt op 5 mei in Boekarest. Op de route worden onder meer Edinburg, Londen, Praag en Budapest aangedaan en kunnen de deelnemers een rondje rijden op de Hungaroring. In de eerste jaren stond de Gumball bekend als een race voor rijke knakkers die schijt hadden aan alle vormen van verkeersregels. Een plek waar mensen als Kim Dotcom zich uitstekend thuis voelden dus. Door de groeiende populariteit en een dodelijk ongeval in 2007 is alles een stuk beschaafder geworden en is het meer een optocht van supercars dan een race.

Afrojack is uiteraard niet de enige deelnemer die al is begonnen met de voorbereiding voor de rally. Youtube-autoverzamelaar Shmee150 heeft aangekondigd dat hij zijn eigen auto's thuis laat en een Abt Audi RS6 gebruikt voor de race. Josh Cartu rijdt in Team Wolfpack met een aangepaste Ferrari 488 Spider en een Ferrari F12 TDF en voormalig F1-rijders Jean Alesi en David Couldhard knallen in een Mercedes C63 AMG Black Series.