Raarrr. F1-auto doet mee aan Gumball

We hebben in de loop der jaren veel bizarre voertuigen zien deelnemen aan de Gumball 3000, maar dit overtreft alles. Team Betsafe neemt dit jaar een oude F1-auto mee naar het door benzine geïnjecteerde rijkenfeestje.

De welgestelde petrolheads die een weekje feesten bij het proletarische Gumball zorgen altijd dat er bijzondere auto's meekomen. Naast de 'gewone' Lamborghini's, Ferrari's en Porsches zagen we in voorgaande jaren al een Batmobile, een unieke voor de gelegenheid gebouwde supercar en natuurlijk de Audi RS6 DTM die bij het grote publiek bekend werd toen hij veranderde in as en gesmolten staal in een Amsterdamse parkeergarage.

Team Betsafe legt de lat nu nog hoger door met een F1-auto op het toneel te verschijnen. De auto beschikt over een Ferrari F1-V8 die nog vrij ademt en daardoor de klassieke F1-gil genereert die we tegenwoordig zo missen.

Het is overigens niet dat een moedige coureur de hele reis van Dublin naar Boekarest in de oncomfortabele racer gaat afleggen. Het team neemt het F1-kanon waarschijnlijk alleen mee voor demonstraties bij steden die de race aandoet. Aangezien voormalige F1-coureurs David Coulthard en Jean Alesi ook aanwezig zijn bij het feestje, sluiten we niet uit dat zij ook nog een keer in de racer stappen. Wie weet komt Lewis Hamilton net als vorig jaar nog even langs, dan kan hij tenminste nog iets winnen dit jaar.