Nederlandse vervoerder bestelt 259 verkeerde bussen

Busvervoerder Keolis heeft de grootste order voor elektrische bussen gedaan van de hele EU. Jammer genoeg hebben ze daarbij een foutje gemaakt. De sukkels bestelden in China en niet bij een Europese leverancier.

BYD

Het openbaar vervoer staat en valt bij overheidssubsidie, anders is het "onrendabel". Of die subsidie nou wordt gegeven in cash of in de aanleg van busbanen maakt daarbij (wat ons betreft niet uit). Vervolgens worden de trajecten aanbesteed en bieden vervoersbedrijven allemaal op die lijnen. Ze beloven daarbij allemaal fantastische dingen met briljante service (iets belachelijks als 1 bus per uur bijvoorbeeld) en uitstootloos rijden.

Keolis is een van de bedrijven die het onrendabelenvervoer in het oosten van het land exploiteert. Daarvoor hebben ze nu 259 elektrische bussen besteld. Dat deden ze echter niet bij VDL in Eindhoven, maar BYD in China. Zo stroomt ons geld weer fijn uit eigen economische gebied naar China, alwaar het kan worden omgezet in een nieuwe stad met twee extra kolencentrales. Hulde! Zo verplaatsen we alleen maar vervuilingsproblemen.