Gigantische Volkswagen T-Prime GTE is XXL-SUV

Volkswagen gaat keihard door met het offensief van SUV-concepten. Na de T-Cross Breeze een maandje terug staat er nu de T-Prime GTE in China op de autoshow te shinen. Een gigant met een metalen smoel.

De T-Prime GTE ziet eruit alsof hij elk moment in productie kan worden genomen en als dat gebeurt dan komt deze terreinbeul nog boven de Touareg in de line-up te staan. Het is dan ook een enorme asfaltvreter die met ruim vijf meter zelfs langer is dan de eerste generatie Pheaton limousine. Ondanks zijn enorme afmetingen biedt de T-Prime (geen familie van Optimus) slechts plek aan vier personen, dus het mag duidelijk zijn dat er aan supersized Amerikanen wordt gedacht bij deze inrichting.

Voordat Greenpeace met rubberbootjes rondjes gaat varen rond deze snelwegtanker moeten we wel even melden dat het hier wel om een plug-in hybride gaat. Terwijl je dit flatgebouw over de weg ramt, blijft je geweten dus net zo puur als die van een Prius-rijder en dat is toch fijn om te weten. Het is mogelijk om tot vijftig kilometer ver puur elektrisch te rijden en als je het gaspedaal vol intrapt heb je 381 pk tot je beschikking dat wordt verdeeld over alle vier de wielen.

Het interieur is uiteraard bijzonder ruim en geeft ons volgens VW een blik in de toekomst. Die is blijkbaar knoploos, want vrijwel alle tuimelaars, draaiers en drukkers zijn vervangen door aanraakgevoelige oppervlakten, touchscreens en spraakherkenning. Het dashboard bestaat vrijwel geheel uit beeldschermen, waarbij ook VW laat zien dat de toekomstige interieur steeds meer gaat lijken op een gekrompen Apple Store.

SUV's zijn de toekomst, zo hebben trendwatchers ons voorspeld en daarom zal het SUV-assortiment van Volkswagen de komende jaren een enorme groei doormaken. De Tiguan is recentelijk vernieuwd en zal ook in een verlengde uitvoering verschijnen. Daarboven zal er voor de Amerikaanse en Chinese markten een midsize SUV verschijnen en daarboven komen de Touareg of een nieuw model op gebaseerd op deze T-Prime te staan. VW spreekt nu nog over "of", maar we sluiten niet uit dat beide modellen verschijnen en er vervolgens per markt wordt besloten welke in de showroom verschijnt. Ook onder de Tiguan staat familie-uitbreiding in de planning met een SUV van het formaat Golf en eentje in het formaat Polo. SUV's roll out!