Bearman officieel bevestigd als vervanger van Magnussen in Baku

Oliver Bearman gaat Kevin Magnussen vervangen tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Brit viel eerder dit jaar al in bij Ferrari.

Oliver Bearman

Kevin Magnussen mag niet meedoen aan de Grand Prix van Azerbeidzjan. De Haas-coureur kreeg in totaal twaalf strafpunten dit jaar, waarmee hij aan de toegestane limiet zit. Zijn laatste strafpunten liep hij afgelopen race in Monza op. Dat betekent dat Magnussen automatisch geschorst wordt voor één race.

Dus moet Haas volgende week in Baku een andere coureur inzetten. Het team heeft - zoals al verwacht - gekozen voor Oliver Bearman. De Brit zal volgend jaar standaard in de auto zitten voor Haas, dus het was ook niet meer dan logisch dat de keuze op hem zou vallen.

Eerdere ervaring in F1 en met Haas

Bearman zal niet volledig onvoorbereid in de auto stappen volgende week. Dit jaar heeft Bearman al vier vrije trainingen gereden voor Haas. Daarnaast maakte hij natuurlijk ook zijn spectaculaire debuut als invaller bij Ferrari, eerder dit jaar in Saoedi-Arabië.

Toch wil Bearman nog niet al te hoog van de toren blazen. "Het is absoluut niet makkelijk om als reservecoureur in te stappen, met beperkte voorbereiding, maar ik heb geluk dat ik het eerder dit jaar al gedaan heb met Ferrari. Dus ik kan tenminste uit die ervaring putten. De vrije trainingen zullen ook ongetwijfeld hun nut bewijzen."

Magnussen is de eerste coureur die een schorsing kreeg sinds dit systeem in 2013 werd geïntroduceerd. In Singapore, de eerste race na Baku, zal de Deen wel weer in de auto zitten. Door zijn schorsing worden al zijn strafpunten weggevaagd en kan hij weer met een schone lei beginnen aan de laatste zeven races van het jaar.