Rosberg voorspelt: 'Shoot-out bij Mercedes om naast Max te rijden'

Volgens Nico Rosberg zullen de coureurs van Mercedes het volgend jaar tegen elkaar opnemen om naast Max Verstappen te rijden. Mercedes is volgens hem nog niet klaar met de Nederlander.

De Mercedes van George Russell

Volgend jaar rijden Andrea Kimi Antonelli en George Russell voor Mercedes. Het is een samenstelling van twee coureurs die allebei groot geworden zijn binnen het opleidingstraject van Mercedes zelf. Toch leek het er even op dat een andere naam misschien bij Mercedes zou gaan rijden. Toto Wolff maakte namelijk bepaald geen geheim van zijn pogingen om Max Verstappen naar het Duitse team te halen.

Dat lijkt voor nu van de baan, maar daarmee is het verhaal nog bepaald niet af. Verstappen lijkt meer en meer gefrustreerd te raken met de situatie bij Red Bull. De nieuwe motor die Red Bull zelf ontwikkelt met Ford voor 2026 blijft ook een groot vraagteken. De laatste keer dat er een nieuw motorreglement inging - in 2014 - was het Mercedes dat daar als absolute winnaar uit kwam. Daarom houden McLaren en Williams ook vast aan de Mercedes-motoren en overweegt Alpine ook een overstap.

Intussen ligt de line-up van volgend jaar misschien vast bij Mercedes, maar daarna zeer zeker niet. Het is niet bekend hoe lang het contract van Antonelli is, maar dat van Russell loopt af na 2025. Het feit dat Russell geen langer contract heeft gekregen, is volgens voormalig Mercedes-coureur Nico Rosberg erg tekenend.

“George is helemaal niet veilig, want Toto wil Max nog steeds”, analyseert Rosberg in de podcast van Sky Sports. “Hij zal het opnieuw proberen voor 2026, want ‘opgeven’ komt niet voor in het woordenboek van Toto. Als Max vrijkomt, en ik denk dat dat zeker een mogelijkheid is, dan is het volgend jaar een shootout tussen George en Kimi.”

Het is nog niet mogelijk om te zeggen wie daar als beste coureur uit gaat komen, maar Rosberg weet wel wie het meest te verliezen heeft. “De druk op George is groot. Hij zou intern bij het team op 1 moeten staan, want Kimi is achttien en hij is helemaal nieuw. Maar het is dus geen gemakkelijke situatie voor George.”