Grillekoning. Lexus IS in your face

De Lexus IS sukkelt in Nederland wat aan (300 stuks in 2015) dus hopelijk stopt deze facelift wat peper in de verkoopcijfers. Het model ziet er in ieder geval een stuk agressiever uit.

Vaak heeft zelfs Sherlock Holmes nog moeite met het vinden van de veranderingen van een facelift, maar bij Lexus slaan de wijzigingen je vol in je gezicht. Zowel de standaard als de F-Sport uitvoeringen van de IS krijgen nu de enorme grille die vanaf de straat doorloopt tot aan de motorkap. Daarnaast zijn de luchtinlaten onder de koplampen fors gegroeid, zodat het geheel lekker intimiderend overkomt. Helaas greep Lexus deze gelegenheid niet aan om die vreselijk LED-dagrijverlichting in de vorm van het Nike-logo onder de koplampen weg te halen. Gemiste kans.

De rest van de uiterlijke wijzigingen bestaat uit de bekende trucjes zoals nieuwe achterlichten en uitlaten. Extra velgdesigns en exterieurkleuren geven de zeldzame Lexus-koper meer keuze bij het samenstellen.

Uiteraard heeft ook het interieur een opfrisbeurt gekregen, waarbij het entertainmentsysteem nu een groter scherm heeft en natuurlijk moest daarvoor de middenconsole aangepast worden.

Daar houden de wijzigingen wel zo'n beetje op en ook op motorisch gebied valt er niets nieuws te melden. De nieuwe looks zorgen in ieder geval voor een minder anonieme auto, maar of het genoeg is om de kopers naar de Lexus-dealer te krijgen valt nog maar te bezien. Over het algemeen wijkt de doelgroep van deze sedan niet ver af van de bekende Duitse merken en dan maakt ook die enorme grille niet het verschil.