'Arrogantie van Red Bull begint hen nu op te breken'

De problemen bij Red Bull komen voor een deel doordat het team te arrogant is geweest. Dat is de analyse van voormalig teambaas Gunther Steiner.

De twee coureurs van Red Bull

De Grand Prix van Italië was geen prettige aangelegenheid voor Red Bull. Het team, dat nog zo sterk aan het jaar begon, kon geen enkel moment in de buurt komen van het podium en moest zichzelf tevreden stellen met plek zes en plek acht. Het betekent dat McLaren Red Bull nu tot op slechts acht punten is genaderd.

En dat heeft Red Bull volledig aan zichzelf te danken, zo stelt voormalig Haas-teambaas Gunther Steiner in de Red Flags podcast. Monza is namelijk een erg specifiek circuit waar je auto goed op afgesteld moet zijn. Qua set-up, maar ook qua onderdelen die je op de auto hebt. Red Bull had - met uitzondering van Alpine - de minste nieuwe onderdelen meegebracht naar Monza, en volgens Steiner zit daar het probleem in.

“Max vertelde dat ze geen speciale set-up hadden ontwikkeld voor Monza, en ik denk dat dat voortkomt uit hun sterke prestaties aan het begin van het jaar”, analyseert Steiner. “Als je over Monza nadenkt, dan doe je dat al aan het begin van het jaar. Zij hebben toen dus blijkbaar gezegd: ‘Onze auto is goed genoeg, we hebben geen Monza-versie nodig’. En dan is dit het resultaat.”

“Je hebt gewoon een Monza-afstelling nodig”, vervolgt Steiner. “Alle andere teams brachten flink wat upgrades mee. Iedereen heeft er veel moeite in gestopt. Natuurlijk is dit niet wat Red Bull wou, maar het was al te laat. Ze konden niets nieuws meer ontwikkelen, dus dit was het eindresultaat. Ze begonnen het jaar heel erg sterk, maar hebben sindsdien

alleen maar verkeerde keuzes gemaakt. En dat ze geen specifieke upgrades mee hebben gebracht voor Monza? Dat is gewoon arrogantie.”