Williams-junior O'Sullivan stopt plotseling met F2 wegens geldgebrek

Williams-junior Zak O'Sullivan is onverwachts per direct gestopt met de Formule 2. De Brit heeft geen geld meer om het jaar af te maken.

Zak O'Sullivan van Williams

Zak O’Sullivan is een van de twee coureurs uit de Williams Junior Academy die dit jaar in de Formule 2 rijdt. Het is pas zijn eerste jaar in de competitie en het was tot nu toe lang geen slecht debuut. Hoewel hij regelmatig buiten de punten finishte, heeft O’Sullivan ook al twee overwinningen op zijn naam staan dit jaar.

De overwinning in de race in Monaco is er een waar hij al helemaal trots op mag zijn. De Brit startte achteraan na een matige kwalificatie. Op het circuit van Monaco is dat in principe einde verhaal. En dus gokten O’Sullivan en zijn team op een alternatieve bandenstrategie. Ze maakten de pitstop zo laat mogelijk, en dat pakte goed uit: net toen O’Sullivan naar binnen ging voor zijn pitstop, kwam er een Virtual Safety Car vanwege een crash in het achterveld. O’Sullivan kwam naar buiten voor de rest van het veld en reed de race rustig uit om zijn eerste overwinning te pakken.

Het leek de voorbode van een veelbelovende carrière, zeker omdat hij dus de steun van Williams heeft. Maar gisteren kondigde O’Sullivan plotseling aan dat hij per direct zijn seizoen in de Formule 2 staakt. De reden? Een gebrek aan geld.

In veel gevallen steunt een team de coureurs uit de Junior Academy niet zozeer met geld, maar met dingen die niet in getallen uit te drukken zijn. Training, contacten, begeleiding, media training, kansen in Formule 1-auto’s, dat soort dingen. Nu Franco Colapinto vrij overduidelijk de focus is voor Williams, en met Alexander Albon en Carlos Sainz vastgelegd voor de komende paar jaar in het F1-team, is het begrijpelijk dat Williams ook geen geld investeert in de F2-campagne van O’Sullivan.

Wel blijven O’Sullivan en Williams aan elkaar verbonden. Het is nog niet duidelijk welke vormen de samenwerking nu aan gaan nemen of waar O’Sullivan hierna gaat rijden. Maar de coureur geeft wel aan samen met Williams aan de toekomst te gaan werken.