Zoon van Tom Coronel toegevoegd aan opleidingstraject van Red Bull

Rocco Coronel, de zoon van Tom Coronel, is toegevoegd aan het Red Bull Junior Team. Het team, onder leiding van Helmut Marko, heeft verschillende F1-coureurs voortgebracht.

De Driver Search van Red Bull, waar Rocco Coronel uit voort is gekomen

Het Red Bull Junior Team is de afgelopen tijd bezig geweest met het werven van nieuw talent voor het team. Eerder dit jaar waren al twee coureurs geselecteerd, en nu zijn daar vier nieuwe talenten aan toegevoegd. Zij werden - samen met vele andere talenten - getest door adviseur Helmut Marko. Daarvoor werden ze in Formule 4- en GP3-auto's gezet op het circuit van Jerez.

Tussen de vier gelukkigen zit ook een Nederlander: Rocco Coronel, zoon van coureur en analist Tom Coronel. In een persbericht reageert de Nederlander op het nieuws dat hij zich nu officieel een Red Bull Junior mag noemen.

“Ik voel me vereerd dat ik gekozen ben als een van de Red Bull Junior Coureurs na de shootout in Jerez. Het is een bewezen programma dat al veel coureurs naar de top van de motorsport heeft gebracht. Mijn droom is natuurlijk om F1-coureur te worden en met deze kans wordt mijn droom realistischer. Ik heb de Red Bull-coureurs en hoe zij zijn gegroeid in de sport altijd gevolgd. En nu word ik een van hen.”

Het Red Bull Junior Team heeft verschillende talenten opgeleverd, waaronder Max Verstappen, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo. Het heeft echter ook het grootste aantal coureurs dat uit een Junior Team wordt gezet voordat ze de Formule 1 bereiken.

Rocco Coronel. (Bron: Red Bull Content Pool)
Algemeen
  • Red Bull Content Pool