'Red Bull zal pas in Texas weer goed zijn'

Helmut Marko verwacht dat Red Bull de komende twee races erg slecht zal zijn. Volgens de adviseur zal het team pas in de race in Austin weer mee kunnen doen.

Red Bull

Red Bull heeft een paar mindere races achter de rug. In België en Hongarije kon het team van Max Verstappen geen rol van belang spelen, in Zandvoort lag Verstappen meer dan twintig seconden achter op Lando Norris, en afgelopen race in Monza bleef de Oostenrijkse renstal weer ver achter op McLaren en Ferrari.

Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko gaat daar de komende tijd ook geen verandering in komen. Dit weekend staat de Grand Prix van Azerbeidzjan op de planning en dan een week later de Grand Prix van Singapore. Dat zijn twee circuits die Red Bull niet goed liggen. Na Singapore is er een maand pauze voordat de Formule 1 afreist naar Austin, Texas, voor de volgende race. En in die maand moet er wat veranderen, zo stelt Marko tegen de Kronen Zeitung.

“Het zou beter moeten gaan dan de vorige keer in Monza, maar Baku met de bochten van 90 graden maakt het er niet makkelijker op. En Singapore volgende week, dat is sowieso een trauma voor ons. Ik denk dat we pas weer goed mee zullen doen in Texas.”

Dat heeft verschillende redenen. Sowieso ligt het circuit van Austin de Red Bull beter dan de krappe straatcircuits van Baku en Singapore. Maar in die maand tijd kan Red Bull ook meer upgrades doorvoeren. Vooral de voorvleugel is iets waar het team naar zal kijken: Red Bull verdacht McLaren ervan een illegale vleugel te gebruiken, maar volgens de FIA is er niets mis mee. Teambaas Christian Horner beloofde al dat bij zo’n oordeel, Red Bull eenzelfde vleugel op de auto zou gaan zetten.

Intussen hoopt Marko dat Sergio Perez nog wat kan laten zien tijdens de race in Baku. “Checo heeft hier zeer positieve ervaringen gehad”, stelt Marko. “Dat was een van de redenen waarom we hem bleven vertrouwen. Hij kon zijn grote vaardigheden keer op keer demonstreren op moeilijke stadscircuits als Bakoe en Singapore, waar hij twee jaar geleden won.”