Pierre Gasly gediskwalificeerd na kwalificatie Baku

Pierre Gasly is gediskwalificeerd na de kwalificatie in Baku. De Alpine-coureur mag nog wel meedoen aan de race, maar start vanaf de laatste plek.

Pierre Gasly

Pierre Gasly kende een redelijk goede kwalificatie in Baku, met een dertiende plek als eindresultaat. Het was een welkome afwisseling voor de Fransman na de moeizame sessies die hij had in de vrije trainingen eerder in het weekend. Aangezien in Baku - net als bij de meeste stratencircuits - de kwalificatie cruciaal is, gaf hem dit een prima gelegenheid om tijdens de race in de top tien te eindigen.

Maar dat is hem nu afgenomen. Na de kwalificatie bleek dat Gasly's Alpine te veel benzine verbruikte. Daar staat een automatische straf van een diskwalificatie op, en dat is dus ook wat Gasly heeft gekregen. De Alpine-coureur mag nog wel meedoen aan de race op zondag, maar dat zal hij vanaf de laatste plek moeten doen.

Gasly was niet de enige coureur die nog onderzocht werd. Alex Albon hing ook nog een mogelijke straf boven het hoofd, aangezien Albon naar buiten reed terwijl de ventilator nog aan zijn auto vastzat. Dat was vrij overduidelijk een fout van het team, en zo heeft de wedstrijdleiding het ook behandeld. Williams krijgt een boete van €5000 voor de fout. Albon wordt verder niet bestraft.