Vader Perez moest naar het ziekenhuis met dreigende hartaanval na crash in Baku

De vader van Sergio Perez moest met spoed naar het ziekenhuis na de crash van Perez in Baku. De vader van Perez had een dreigend hartinfarct.

Antonio Perez, de vader van Sergio Perez

In de slotfase van de Grand Prix van Azerbeidzjan ging het er vooraan spannend aan toe. Sergio Perez zat op de hielen van Charles Leclerc en leek zijn eerste podium sinds april te kunnen behalen. Maar in de laatste paar rondes haalde Carlos Sainz hem in. Dat kon Perez natuurlijk niet laten gebeuren en dus zette hij de aanval weer in. Maar helaas eindigde dat in drama voor hem: Sainz en Perez raakten elkaar en hun race kwam tot een abrupt einde.

Dat moet erg zwaar geweest zijn voor Perez, maar er was nog iemand anders met die achternaam die er ook ernstig aan toe was. Antonio Perez, de vader van de Mexicaanse coureur, werd vlak na de crash van zijn zoon bewusteloos aangetroffen in zijn badkamer thuis in Mexico Stad. Dat meldt El Heraldo de Mexico op basis van een persbericht van de familie. Antonio Perez zou een ‘onstabiele angina pectoris’ hebben, of in begrijpelijk Nederlands: een dreigend hartinfarct.

Perez senior werd meteen naar het ziekenhuis overgebracht. De voormalig politicus verkeert in goede gezondheid, zo laat de familie weten, maar hij krijgt nog wel verscherpte aandacht. Op een foto is te zien hoe Antonio Perez op een brancard ligt om behandeld te worden. Zijn situatie is op dit moment stabiel.

Antonio Perez kreeg wereldwijde bekendheid na de Grand Prix van Mexico van 2021, waarin Sergio Perez een podium behaalde voor zijn thuispubliek. Antonio vierde net zo hard mee met de rest van het team en stal de show door vrolijk rond te rennen met de Mexicaanse vlag in handen. In latere races wist de camera van de Formule 1 hem altijd te vinden als hij aanwezig was bij een race.

Antonio Perez op een brancard in het ziekenhuis. (Bron: PR Antonio Pérez Garibay)