Norris wint met dominante prestatie in Singapore, Verstappen P2

Lando Norris heeft met een oppermachtige prestatie de Grand Prix van Singapore gewonnen. Verstappen houdt zijn rivaal op afstand door als tweede te eindigen.

Lando Norris na zijn winst in Singapore

Bij de start deed Lando Norris meteen iets wat hij nog niet eerder heeft gedaan: hij behield de leiding. Norris staat erom bekend dat elke keer dat hij vanaf pole position start, hij de leiding verliest voor de eerste ronde voorbij is. Maar dat was nu niet het geval. Norris behield de leiding en liep flink uit. Vanaf dat moment had Norris de race volledig in handen en reed hij op zijn gemak naar zijn derde overwinning. De 25 punten die het Norris opleveren zijn erg kostbaar in zijn jacht op Max Verstappen.

Frustrerend genoeg voor Norris was het Verstappen die als tweede over de finishlijn ging. Voor Norris was het een uitgelezen kans om een flink gat te slaan in de voorsprong van Verstappen, maar de Nederlander beperkt met achttien punten de schade. Norris staat nog altijd 52 punten achter op Verstappen met zes races en drie sprints te gaan.

Verder naar achteren wist Oscar Piastri zich knap naar het podium en reed Charles Leclerc een erg sterke inhaalrace. Tot aan het einde probeerde Leclerc George Russell in te halen, wat dankzij het circuit van Singapore niet bepaald gemakkelijk ging. Sergio Perez kwam achter hetzelfde probleem: de Mexicaan kwam maar niet voorbij coureurs in veel minder snelle auto's en moest het uiteindelijk doen met een tiende plek.

Volledige uitslag GP van Singapore

Positie Coureur Team Punten
1 Lando Norris McLaren 25
2 Max Verstappen Red Bull 18
3 Oscar Piastri McLaren 15
4 George Russell Mercedes 12
5 Charles Leclerc Ferrari 10
6 Lewis Hamilton Mercedes 8
7 Carlos Sainz Ferrari 6
8 Fernando Alonso Aston Martin 4
9 Nico Hulkenberg Haas 2
10 Sergio Perez Red Bull 1
11 Franco Colapinto Williams 0
12 Yuki Tsunoda RB 0
13 Esteban Ocon Alpine 0
14 Lance Stroll Aston Martin 0
15 Zhou Guanyu Sauber 0
16 Valtteri Bottas Sauber 0
17 Pierre Gasly Alpine 0
18 Daniel Ricciardo RB 0
19 Kevin Magnussen Haas Uitgevallen
20 Alex Albon Williams Uitgevallen