Logan Sargeant krijgt eerste test in IndyCar

Logan Sargeant zal later dit jaar een test gaan rijden voor IndyCar. De Amerikaan hoopt in zijn thuisland zijn racecarrière voort te kunnen zetten.

Logan Sargeant

Een kleine maand na zijn ontslag bij Williams, is de Formule 1-wereld Logan Sargeant al grotendeels vergeten. Zijn vervanger Franco Colapinto houdt zich prima staande en heeft in drie races al meer punten verzameld dan Sargeant in anderhalf jaar tijd.

Maar Sargeant zelf is nog niet klaar met het racen. Eerder deze maand was Sargeant aanwezig in Nashville bij de seizoensfinale van IndyCar om daar in gesprek te gaan met de verschillende teams. Daarbij leek Sargeant een goede indruk achter te laten bij het Meyer Shank Racing (MSR) team, want dat team heeft hem meteen een test aangeboden.

Op 19 november zal Sargeant op het circuit van de Thermal Club een test voltooien in de auto van MSR. Chip Ganassi, het team van kampioen Alex Palou, zal ook aanwezig zijn bij de test om de prestaties van Sargeant te beoordelen. MSR en Chip Ganassi zijn vanaf komend jaar strategische partners. Die samenwerking geldt vooral op technisch vlak, maar zal ook voor de coureurs een nuttig vooruitzicht bieden.

De kans is klein dat Sargeant daadwerkelijk bij een van beide teams in zal stappen. MSR heeft al de beide zitjes vergeven voor volgend jaar. Chip Ganassi heeft technisch gezien nog een zitje vrij, maar die gaat zeer waarschijnlijk naar een van de twee coureurs die vorig jaar ook al voor het team reden. Desondanks is het een geweldige kans voor Sargeant om aan de andere teams te laten zien wat hij kan. Op dit moment zijn er nog negen zitjes beschikbaar in IndyCar.