Ricciardo krijgt nieuwe baan aangeboden in Australië

Daniel Ricciardo is weg uit de Formule 1, maar hij zal ongetwijfeld nog wel eens achter het stuur van een raceauto zitten. In Australië willen ze hem graag hebben.

Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo lijkt voorgoed weg te zijn van de Formule 1-grid, maar dat betekent niet dat zijn carrière ook voorbij is. De Australiër is nog erg populair en zou een geweldige aanwinst zijn voor verschillende teams en organisaties. Zo heeft Red Bull al bij monde van Helmut Marko en Christian Horner gezegd dat ze Ricciardo graag binnen de organisatie houden. Niet als coureur, maar als vertegenwoordiger van het merk.

Het is echter de vraag of Ricciardo dat zelf ook wil. De Australiër wilde overduidelijk nog graag doorgaan als coureur. Aanblijven bij Red Bull zonder te kunnen racen kan als zout in de wonden voelen. Mogelijk dat Ricciardo dus liever kiest voor een nieuwe carrière in IndyCar of NASCAR.

Al wordt er in zijn thuisland ook met veel enthousiasme naar de coureur gekeken. Over twee weken staat daar een van de meest prestigieuze races uit het land op de kalender: de Bathurst 1000. Het is in feite de Australische equivalent van de 24 Uur van Le Mans. De race is onderdeel van het Supercar Championship, en die competitie zou met alle liefde Ricciardo verwelkomen op de grid.

“Iedereen zou hem zonder twijfel met open armen welkom heten,’ vertelt seriebaas Shane Howard aan News Corp. “Zouden we Daniel in het Supercar Championship willen zien? Honderd procent! Moet je je voorstellen dat hij in een van onze auto’s rijdt tijdens een straatrace in Perth. Dat zou bijzonder zijn, of niet? Hij is zo’n goede coureur met een geweldige persoonlijkheid, iedereen is absoluut dol op hem.”

“Moet je je voorstellen dat hij in Bathurst rijdt”, vervolgt Howard. “Wow. Dat zou erg cool zijn. Op een gepast moment zullen we zijn management benaderen. Blake Friend, uit zijn team, werkte vroeger voor ons bij Supercars. Dus op het juiste moment zullen we contact zoeken, maar we zien hem maar wat graag in een van onze auto’s.”

Ricciardo zelf heeft in het verleden interesse getoond in de Bathurst 1000. Over het algemeen zijn het vooral lokale helden die meedoen aan de race, maar ook andere namen uit de wijdere motorsport wereld doen graag mee. Indy 500-winnaar Alexander Rossi, F1-coureur Sebastian Bourdais, DTM-kampioen Mattias Ekstrom en Porsche Supercup-kampioen Jeroen Bleekemolen hebben allemaal in het verleden ook meegedaan aan de race.

Formule 1
  • Red Bull Content Pool