Hyundai onthult de prijs van 'de nieuwe stap in EV'

De Hyundai Inster heeft eindelijk een prijskaartje. De auto moet een volgende stap zijn in de EV markt, maar krijgt daarin stevige concurrentie.

De Hyundai Inster

De Inster, het nieuwe paradepaardje van Hyundai, heeft eindelijk een prijskaartje gekregen. Autobahn kreeg eerder al een voorproefje van de auto tijdens de EV Experience in Zandvoort. Maar hoewel de auto er daar erg veelbelovend uitzag, durfde Hyundai nog geen prijs te noemen voor de nieuwe EV. Daar is nu verandering in gekomen.

De Inster zal op de markt verschijnen vanaf 24.295 euro. Daar zitten alle standaard gemakken al bij in, zoals Apple CarPlay en een navigatiesysteem. De duurste variant, de Evolve Sky, heeft een iets grotere actieradius en iets meer vermogen. Deze versie kost 29.595 euro.

De Inster moet een volgende stap in de elektrische markt zijn. Geen grote SUV of crossover, maar een praktische en eenvoudige gezinswagen voor alledaags gebruik. De auto heeft net geen 100 pk, maar wel een relatief indrukwekkend bereik. Op een volle batterij zou de Inster 339 kilometer moeten kunnen halen.

Qua formaat valt de auto te vergelijken met de Leapmotor C10, de Dongfeng Box en de Citroën ë-C3. De Citroën houdt zich nog het best staande tegen de Inster, want qua prijs, formaat en specificaties zijn ze nagenoeg vergelijkbaar. De Long Range uitvoering van de Inster heeft wel een groter bereik dan de Citroën, en daar lijkt de strijd op gewonnen te worden. De Box heeft een veel minder groot bereik, de Leapmotor is een flinke klap duurder. Leapmotor heeft ook nog de T03, die qua prijs dichter bij de Inster zit, maar die is nog kleiner en heeft ook minder bereik en minder vermogen.

Elektrisch
  • Hyundai