Norris over vriendschap met Verstappen: "Ik haat iedereen"

Lando Norris laat zijn vriendschap met Max Verstappen geen rol spelen op de baan. De McLaren-coureur ziet Verstappen daar ook niet als vriend.

Lando Norris en Max Verstappen

Lando Norris is bezig met het beste seizoen uit zijn hele F1-carrière. Drie overwinningen, elf podiums, en een veelbelovende jacht op de titel. Al moet hij voor de titel nog wel een lastig obstakel voorbij, met de naam Max Verstappen. Hoewel Verstappen bepaald geen geweldige tweede helft van het seizoen heeft, blijft hij Norris nog ruim voor.

Naast de baan zijn Norris en Verstappen al jarenlang goede vrienden. Nadat ze in de Grand Prix van Oostenrijk elkaar raakten in de slotfase van de race, vroeg men zich al af of die vriendschap een titelstrijd wel zou overleven. Maar in een interview met The Athletic maakt Norris duidelijk dat hij daar helemaal niet bang voor is. Sterker nog, op de baan ziet hij Verstappen heel anders dan naast de baan.

“Zodra de helm opgaat, haat ik iedereen”, vertelt Norris. “Dat verandert niet. Veel mensen denken dat omdat ik het goed kan vinden met iemand, of omdat we samen games spelen ofzo, dat je dan de allerbeste vrienden bent, ongeacht de situatie. Dat is gewoon onzin. We doen dat soort dingen samen, we hebben dezelfde interesses. We spelen padel samen, dat soort dingen. En ik kan het erg goed vinden met Max, hij is een hele aardige gast. Maar dat verandert niets aan de situatie op de baan.”

De Formule 1 gaat binnenkort weer verder met de Grand Prix van de Verenigde Staten, op 20 oktober. Norris staat nog 52 punten achter op Verstappen. Met nog zes races en drie sprints te gaan, is dat een lastige opgave. Maar geen onmogelijke. Red Bull beweert aan grote upgrade te werken voor de race in Austin, maar tot nu toe hebben de upgrades het team nog niet echt geholpen.