Vrouwelijke topcoureur geeft toe: ‘Formule 1 is erg onwaarschijnlijk’

Veel couureurs hopen op een kans in de Formule 1, en maar weinig van hen krijgen die kans. De bekendste vrouwelijke coureur heeft haar dromen opgegeven.

Jamie Chadwick heeft haar droom om in de Formule 1 te komen enigszins opgegeven

Jamie Chadwick werd lange tijd gezien als de grootste kanshebber om de eerste vrouwelijke Formule 1-coureur in jaren tijd te worden. Ze won met overmacht drie keer op rij de W-Series. Ze werd met veel ornaat binnengehaald in de Williams Driver Academy. De eigenaar van F2-team Rodin beloofde zelfs haar in een auto te zetten als zijn team goedgekeurd zou worden voor de Formule 1.

Heel veel schot zat er niet in haar opmars naar de sport, maar Chadwick heeft ook zeker niet stilgezeten sinds het instorten van de W-Series. De Britse maakte namelijk de overstap naar Amerika om deel te nemen in IndyNXT. In feite is dat de Formule 2-equivalent van IndyCar. Daar werd ze de eerste vrouwelijke coureur die een race won in vijftien jaar tijd.

Het is een vrij indrukwekkend CV, maar ze komt nog altijd niet in de buurt van de Formule 1. En zelf geeft de 26-jarige Chadwick nu ook toe dat dat misschien niet meer gaat gebeuren. “Als je kijkt naar het niveau in de Formule 1 op dit moment, en dan naar mijn leeftijd en ervaring, dan lijk ik niet echt op koers te zijn”, vertelt de coureur aan Mirror Sport. “Maar zeg nooit nooit. De focus ligt op dit moment op IndyCar, maar als er een kans is om in een Formule 1-auto te stappen, dan zou ik dat natuurlijk erg graag doen.”

Zoals Chadwick al aangeeft: het eerstvolgende doel is IndyCar. Ook dat is enigszins optimistisch. Momenteel zijn er nog acht zitjes beschikbaar, maar er is een lange lijst met IndyCar- en F1-coureurs die azen op hun kans in die competitie. Een iets realistischer scenario is dat Chadwick nog een jaar in IndyNXT blijft, maar wel een gokje waagt in de Indy500. Die race heeft geen gegarandeerde deelnemers, wat dus betekent dat iedereen mag proberen zich te kwalificeren voor die race, ongeacht of ze wel of niet in IndyCar rijden.