Australische race wordt verstoord door super giftige slang

Een ontzettend giftige slang bevond zich ineens op de baan van de Bathurst 1000 in Australië tijdens de training voor die race. 

Een Australische bruine slang op het circuit van Bathurst

In Australië vindt dit weekend de Bathurst 1000 plaats, een van de meest prestigieuze races in het land en ter wereld. Het is onderdeel van het Supercars Championship, maar trekt ook genoeg aandacht van buiten die competitie. In het verleden hebben ook genoeg Formule 1-coureurs, IndyCar-coureurs en WEC-coureurs meegedaan aan de race. Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo en Liam Lawson hebben allemaal aangegeven ooit nog mee te willen doen met de race.

Maar in dit geval werd de training een beetje vertraagd. Langs het circuit werd namelijk ineens een slang gespot. Het gaat om een Australische Bruine Slang. En net zoals elk dier dat in Australië leeft, is deze slang ook speciaal ontworpen om jou zo creatief mogelijk te kunnen doden. De bruine slang is namelijk niet alleen bijzonder giftig, maar kan je ook nog wurgen mocht het gif zijn werk niet doen. De slang is 2,5 meter lang en op volle snelheid is hij sneller dan een rennend mens.

Uiteraard was het even nodig om deze slang weg te halen. De coureurs zullen niet zozeer in gevaar zijn, maar voor het personeel en de toeschouwers langs de baan is het natuurlijk verre van prettig. Nadat de wedstrijdleiding de slang verwijderd had, kon de training weer verdergaan. De race zelf vindt deze zondag plaats.

Het is absoluut niet de eerste keer dat de Bathurst 1000 te maken heeft met dieren. Het gebeurt regelmatig dat kangoeroes de racebaan weten te vinden. In 2021 verschanste een mierenegel zich op het circuit. Het doet denken aan de Formule 1 Grand Prix van Singapore, waarin grote hagedissen de route naar het circuit vaak opzoeken.

Bekijk hieronder de beelden van de slang op het circuit.