Bizar verhaal rondom Bathurst 1000: monteur zou zichzelf hebben 'mishandeld'

Een monteur van het winnende team in de Bathurst 1000 was mishandeld. Maar nieuwe informatie stuurt de zaak in een hele bizarre richting.

De Bathurst 1000, waar een monteur mishandeld zou zijn

Afgelopen weekend vond in Australië de Bathurst 1000 plaats, een race die op dezelfde hoogte wordt gezet met races als de 24 Uur van Le Mans, de Dakar Rally of de Indy 500. De winst ging naar Brodie Kostecki van het team Erebus. Een bijzonder moment, want Erebus had in elf jaar tijd deze race slechts één keer eerder gewonnen.

Maar de festiviteiten werden verpest door naar nieuws dat op maandag naar buiten kwam. Een van de monteurs van Erebus en zijn partner zouden na afloop aangevallen en mishandeld zijn. Kostecki meldde dat in het Australisch tv-programma Sunrise en zijn teambaas herhaalde hetzelfde bericht tegen AutoNation. De politie van Australië bevestigde ook al een onderzoek te zijn gestart naar het incident. "Ik kan dit niet geloven", had de teambaas gezegd. "Deze jonge onschuldige mensen waren iets heel bijzonders aan het vieren."

Maar dit verhaal kreeg vandaag een bizar staartje. Want lokale nieuwszender Seven News Central West heeft namelijk beelden van de bewakingscamera's in handen. Volgens hen vertellen die beelden een heel ander verhaal. "Je ziet een man over de straat lopen die zichzelf in het gezicht slaat", vertelt verslaggever Lauren Evans. "Een vrouw loopt achter hem en stopt wanneer hij op de grond valt. Hij staat daarna weer op en loopt weg. De politie heeft inmiddels het onderzoek afgerond en bevestigd dat er geen aanval plaats heeft gevonden."

Het team ging er in eerste instantie van uit dat het een aanval door drie mannen was, en loofde zelfs een beloning uit voor informatie over het incident. De monteur werd in het ziekenhuis opgenomen na de 'aanval'. Inmiddels heeft de politie bekendgemaakt dat de man weer uit het ziekenhuis is ontslagen.