Tijdschema Verenigde Staten: F1 keert terug na drie weken pauze

Met de Grand Prix van de Verenigde Staten keert de Formule 1 weer terug van weggeweest. Bekijk hier het tijdschema voor de sessies dit weekend.

Beelden van het Circuit of the Americas in de Verenigde Staten

De Formule 1 heeft een tijdje herfstvakantie gehad, maar dit weekend is de sport weer terug. Met de Grand Prix van de Verenigde Staten begint de Formule 1 aan een zogeheten ‘triple header’: drie races op rij. Hierna is Mexico aan de beurt en dan Brazilië.

Maar eerst rijst de Formule 1 af naar Austin in Texas, naar het Circuit of the Americas (COTA). In de Verenigde Staten staat geen gewoon raceweekend op de planning: de vierde sprintrace van het jaar vindt hier ook plaats. Na COTA komen er nog twee sprintraces, in Brazilië en Qatar.

Die sprintrace is een mooie kans voor Lando Norris om wat meer in te lopen op Max Verstappen. De Nederlander heeft nog steeds een ruime voorsprong van 52 punten, maar zijn Britse rivaal heeft de afgelopen paar races consequent meer punten behaald dan Verstappen. Bij de teams staat McLaren inmiddels veertig punten voor op Red Bull, met Ferrari daar slechts 34 punten achter. Maar Red Bull heeft beloofd een significante upgrade mee te brengen naar Austin die het gat naar de concurrentie zou moeten dichten. In andere woorden: het belooft een spannend weekend te worden.

Doordat het raceweekend in de Verenigde Staten plaatsvindt, zijn de tijden een beetje onhandig voor ons in Nederland. Zo vindt de kwalificatie midden in de nacht plaats en zal de race pas rond 11 uur ‘s avonds afgelopen zijn.

De Formule 1 rijdt solo op COTA, want de support series laten zich niet zien in Austin. De Porsche Supercup en de Formule 3 zijn al klaar. De Formule 2 en F1 Academy zijn nog wel bezig, maar die hebben nog even wat langer pauze. Zij keren pas weer terug bij de Grand Prix van Qatar, in het weekend van 1 december.

Vrijdag 18 oktober

19:30 - 20:30: Eerste vrije training
23:30 - 00:15: Kwalificatie sprintrace

Zaterdag 19 oktober

20:00 - 21:00: Sprintrace

Zondag 20 oktober

00:00 - 01:00: Kwalificatie hoofdrace
21:00 - 23:00: Hoofdrace

Formule 1
  • NL Beeld / Pro Shots