VIDEO | Britse Superbikes laat zien hoe geweldig racen eigenlijk kan zijn

In de seizoensfinale van het Britse Superbikes Kampioenschap vond een geweldig staaltje racen plaats, dat iedereen eigenlijk zou moeten zien.

Het superbikes kampioenschap

We houden ons misschien niet zo veel bezig met motorracen en superbikes, laat staan het Britse Superbikes Kampioenschap. Maar zo nu en dan komt er een race langs die we toch echt even uit moeten lichten.

De serie reisde af naar het circuit van Brands Hatch voor de finale van het kampioenschap. Tommy Bridewell gaat aan de leiding in het klassement met vier punten voorsprong op Kyle Ryde. Winst in deze serie geeft 35 punten, de tweede plek 30. Bridewell hoeft dus eigenlijk alleen maar voor Ryde te eindigen, maar hetzelfde geldt zo'n beetje voor Ryde.

Van de rest van het veld hoeven ze niets te vrezen, want deze twee coureurs liggen mijlenver voor op de rest. Ryde staat maar liefst 100 punten voor op de rest. De overwinning in deze race gaat eigenlijk gegarandeerd naar een van deze twee. Dat wordt in de race zelf meteen duidelijk, want Bridewell en Ryde maken zich vrijwel direct los van de rest en gaan het duel aan voor de winst.

De klok tikt door, het aantal rondes wordt steeds minder, totdat er nog twee rondes te gaan zijn en Bridewell en Ryde nek aan nek gaan. Alles of niets op dit punt. Blijf de ander voor en win de titel, of leef voor eeuwig met de wetenschap dat je het hier nipt hebt verloren.

Met die opbouw achter de rug moedigen we je nu aan om de video hieronder te bekijken. De strijd in de laatste twee rondes tussen deze twee is fenomenaal om te zien. Elk race-hart zou hier sneller van moeten kloppen en het laat ons zien hoe geweldig de wereld van het racen ook alweer is.