Verstappen: "Heeft geen zin om te gaan janken om deze straffen"

Max Verstappen wil geen woorden vuil maken aan de Grand Prix van Mexico. Volgens hem heeft het toch geen nut om te klagen over zijn straffen.

Max Verstappen

Na de race in Austin leek het alsof Max Verstappen al in feite zeker was van zijn vierde wereldtitel. Maar dit weekend in Mexico moest hij toch weer flink wat punten inleveren op Lando Norris. Dat kwam deels door maar liefst twintig seconden aan tijdstraf. Verstappen werd achter elkaar bestraft omdat hij Norris van de baan duwde en omdat hij buiten de baan een voordeel behaalde.

Na afloop werd hem uiteraard gevraagd naar zijn eigen mening over de straffen. “Uiteindelijk maakt het niet uit, of je het er nou mee eens bent of niet”, reflecteert Verstappen bij F1TV. “De straffen zijn gegeven. Het was ook niet mijn grootste probleem met deze race. Mijn grootste probleem was het feit dat we niet snel genoeg waren. Ik had veel moeite met de banden, ik kon niet aanvallen, ik kon Ferrari en McLaren niet volgen.”

Later bij Viaplay wilde Verstappen al iets meer loslaten over zijn mening over de straffen. “Ik vind twintig seconden erg veel. We hebben elkaar niet geraakt. Het waren gewoon stevige duels, maar ik ga er niet om janken ofzo. Vorige week in Austin was het kennelijk goed, nu krijg ik twintig seconden. Het is niet anders.”

“Ik ga mijn mening over deze straffen niet geven”, vervolgt de Nederlander. “Dat is niet waar het om draait. Het grootste probleem is dat we er vandaag op beide banden niet aan te pas kwamen: de mediums en de hards werkten allebei niet. En het helpt natuurlijk niet dat ik vrijdag bijna geen ronde heb kunnen rijden.”

Uiteindelijk eindigde Verstappen als zesde in Mexico. Het gat tussen hem en Norris - die als tweede eindigde - is daardoor teruggebracht tot 47 punten. Met nog vier races te gaan, kan Verstappen zijn titel al veiligstellen in Las Vegas. Norris staat op zijn beurt nog maar 34 punten voor op Charles Leclerc, die in Mexico als derde over de finishlijn ging.