Uitslag vrije training: wéér een Ferrari F1-bolide stuk

De eerste twee vrije trainingen voor de Grand Prix van Rusland zitten erop en het was Ferrari die wederom liet zien het technisch niet op orde te hebben. Verstappen beleefde een kleurloos begin van het weekend.

Nieuwe race, nieuwe problemen voor Ferrari. Sebastian Vettel moest zijn wagen in de tweede vrije training langs de kant parkeren, omdat zijn elektronica plots stopte met werken. Een simpele reset hielp blijkbaar niet, want de Duitser kwam de rest van de training niet meer uit de pits.

Mad Max concentreerde zich tijdens de eerste vrije training duidelijk niet op snelle rondes, want hij kwam niet verder dan een vijftiende plek op een halve seconde achter zijn teamgenoot Carlos Sainz (P10). In VT2 gingen wel de zachtste banden onder de wagen en kon de Nederlander wel knallen. Het resultaat is een twaalfde plek op slechts 0,04 seconden achter Sainz. Het lijkt erop dat de Torro Rosso's in Rusland qua snelheid hun meerdere moeten erkennen in de McLarens van Button en Alonso en daardoor net buiten de top tien vallen.

Nico Rosberg was in de eerste vrije training zijn teamgenoot Lewis Hamilton te snel af en zette met 1:38.127 de snelste tijd neer. De Mercedessen stonden daarmee voor de twee Ferrari's en daarachter vinden we de Williamsen en Red Bulls. In de tweede sessie sloeg Hamilton terug en noteerde de snapchattende hondenvriend 1:37.583. Daarmee was de Brit 0,7 seconden sneller dan de rest van het veld.