Oorgasme. 21 Ferrari FXX K racers op het circuit

Wie nog steeds claimt dat hybrides saai zijn moet eens luisteren naar deze symfonie. Liefst 21 verschillende Ferrari FXX K's knallen over Mugello en geven daarbij een oorstrelend concert.

De FXX K is uiteraard het circuitspeeltje voor rijke speedfreaks die is gebaseerd op de LaFerrari. Veertig Ferrari-vriendjes legden 2,5 miljoen neer voor deze ultieme uitvoering van de hypercar en de Italianen organiseren vervolgens track-evenementen om hun klanten flink te laten gassen. En een beetje doortrappen moet lukken, want het gecombineerde vermogen van de V12 en de elektromotor van de LaFerrari is voor deze raceversie opgekrikt naar 1050 pk. Mede daardoor is de FXX K vijf seconden sneller rond Fiorano dan de straatversie.

Het Mugello circuit is ondertussen al meerdere keren bezocht door het FXX-circus. In november konden de eigenaren hun rubber verbranden tijdens de Ferrari World Finals en een paar dagen terug werd er een speciale trackday gehouden voor het XX-programma.

De filmer van de onderstaande video was in beide gevallen aanwezig en wist zodoende 21 verschillende FXX K's vast te leggen. Daarbij is duidelijk te zien dat de meeste kopers voor een overwegend rode auto kozen. Gelukkig zijn er ook veel klanten die schijt hebben aan traditie en bij het samenstellen voor een compleet andere kleurstelling gingen. Uiteraard pakte dat niet altijd even goed uit, maar als toeschouwer zit er tenminste wat variatie in.