Max Verstappen hoopt op goede seizoensstart in 2020

2020 wordt niet alleen het jaar van de terugkeer van de Formule 1 in Nederland, het moet ook het jaar waarin Nederland voor het eerst het wereldkampioenschap moet behalen. Daarvoor kijkt iedereen naar Max Verstappen, die verwacht dat de Honda het goed gaat doen. Maar die seizoensstart, hè?

Max Verstappen

Red Bull Racing heeft de laatste jaren een reputatie opgebouwd van trage starts van het seizoen. Berucht was de RB13, die twee jaar geleden door een probleem met de windtunnel echt slecht reed aan het begin van het seizoen. Afgelopen jaar duurde het tot de negende Grand Prix voordat Max Verstappen eindelijk een race won. Mercedes had de acht voorgaande Grands Prix op zijn naam weten te schrijven met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Volgens Max is het dus belangrijk om aan het begin van het seizoen de belangrijke overwinningen te boeken om de voorsprong in de rest van het jaar uit te bouwen. Tegen F1 vertelt Verstappen over zijn eerste seizoen met een Honda-motor: "Het was veelbelovend en ik denk dat we behoorlijk goede resultaten hebben geboekt." 

Hij vervolgt: "Ik vond zelf de betrouwbaarheid het belangrijkste. Die was heel hoog gedurende het hele jaar en we hebben ook veel vooruitgang geboekt met de motor zelf. Dat ging dus heel goed." Max denkt dat dat een mooi uitgangspunt is voor het volgende seizoen: "De basis voor volgend jaar is er. We hebben veel geleerd tijdens het hele jaar en ik denk dat we een positieve start van het volgende seizoen gaan hebben."

Het kampioenschap is het doel voor volgend jaar: "Ja, ik hoop dat ik gewoon kan meedoen voor de eindoverwinning. Dat is het doel." Hij zet nog wel de kanttekening dat het afwachten is waar de andere teams mee op de proppen komen, maar volgens Max is deze auto een mooie basis om op voort te bouwen. Sowieso is hij nog nooit dichter bij de titel geweest sinds hij in de Red Bull Racing-wagens rondrijdt.