FOTOTOPIC: de Gumball 3000 is weer begonnen

Kostbare exoten, bizarre carwraps, een handvol celebrity's, geen klasse en heel veel idioterie. Jup. De Gumball 3000 is weer van start en de grid bevat ook dit jaar weer veel bijzondere auto's.

Een Tumbler op basis van een Lamborghini Gallardo met zoveel hoeken dat ze nauwelijks plek hadden voor de stickers. Team Galag weet wel hoe ze moeten opvallen.

De collega's van CarThrottle zijn volledig internet gegaan op een Nissan GT-R en het resultaat is deze hypervrolijke supercar.

Stukje Nederlandse inbreng in de race. Plaatjesdraaier Afrojack doet mee met zijn Aventador SV in camouflagewrap. Zijn volgauto is een Bentley Bentayga in hetzelfde jasje.

Nog een Nederlandse inbreng. Ferrari is pas een paar maanden bezig met het uitleveren van de F12tdf en nu staat er al een versie met gele platen op de startgrid van de Gumball. Hij was niet de enige, want ook Josh Cartu nam zijn nieuwe tdf mee.

Gumball is geen Gumball zonder een paar hypercars. Dit jaar neemt de Porsche 918 die taak op zich. Twee exemplaren zijn van de partij; deze met gepixeleerde camouflage en een gele.

Jaguar bouwde slechts 250 exemplaren en de meeste Project 7's verdwenen in garages met klimaatcontrole om slechts Incidenteel in de buitenlucht te verschijnen. Gelukkig is er ook deze eigenaar die gewoon een paar duizend kilometer gaat rammen met zijn F-Type.

Deze Mercedes is een briljante combinatie van een klassiek uiterlijk en moderne techniek. Een wolf in schaapskleren die iedereen de moeder kan rijden. Wederom een Nederlandse auto, want die Hollanders zijn goed vertegenwoordigd.

Ooit was dit een Porsche 911, maar de mannen van Ruf transformeerde de auto in een monster. De CTR3 beschikt door een verlenging van het chassis over een middenmotor die goed is voor 700 pk. De agressieve Duitser trekt in 10 seconden van 0 naar 200 km/h.

Dit is uiteraard geen gewone Chevrolet Corvette Z06, maar een exemplaar met ruim 930 pk. Want als je dwars door Europa knalt, kan je wel wat extra vermogen gebruiken.