Max Verstappen: 'Mijn toekomst ligt bij Red Bull-Honda'

"Ik voel me goed bij dit team," zegt Max Verstappen over zijn samenwerking met Red Bull en Honda. Het is dus aannemelijk dat de Nederlander nog wel even voor de Oostenrijkers blijft rijden, maar volgens Helmut Marko zal hij dat eerst nog even met de manager moeten bespreken.

Max Verstappen

Max Verstappen kijkt met vertrouwen naar 2020. Gisteren was hij te gast bij het Oostenrijkse Servus TV, dat vanuit Red Bulls Hangar 7 in Salzburg een kerstuitzending maakte. De Nederlander sprak daar samen met Helmut Marko over het jaar bij Red Bull Racing.

Verstappen: "Ik ben blij met alle positieve reacties die ik van veel kanten krijg. Maar eigenlijk had ik het afgelopen jaar natuurlijk meer races willen winnen. We willen als team allemaal meer. De mooiste overwinning van 2019 was die in Spielberg [GP van Oostenrijk]. Daar kwam alles tegelijk bij elkaar, het was de eerste overwinning voor Honda en dan ook nog met zoveel Nederlandse fans erbij."

Ook ging het over zijn eigen contract en de geruchten dat Lewis Hamilton naar Ferrari gaat vertrekken: "Ja, natuurlijk heeft hij met Ferrari gesproken, maar het Lewis. Bij mij zelf loopt alles goed, ik ben ook heel relaxt over mijn contract. Ik heb een goed gevoel bij dit team." Dat lijkt er dus op te duiden dat Max ook in 2021 bij Red Bull Racing zal rijden. Dat is echter iets waar Helmut Marko zo min mogelijk over met Verstappen wil discussiëren: "Ik spreek wel met zijn manager, we willen Max zelf daarmee niet belasten."