Donkervoort toont snelste sigaar ooit

Breder, sterker en sneller: de Donkervoort D8 GTO-RS is de beste D8 die ooit uit de fabriek in Lelystad kwam rollen. Daar hangt dan ook een prijskaartje van een supercar aan.

Donkervoort heeft ondertussen zoveel varianten van hun rappe sigaar gepresenteerd, dat wij de verschillen niet meer goed zien. Gelukkig hoeven we van de GTO-RS alleen maar te onthouden dat het de allerbeste is. Makkelijker kunnen ze het niet maken.

Om aan de top van de Donkervoort-piramide te komen, is de GTO compleet onder handen genomen. Een nieuwe wielophanging en een grotere spoorbreedte zorgen voor meer grip en een nieuw remsysteem brengt alles weer snel tot stoppen.

Volgens Joop is het uiterlijk aangepast voor een betere aerodynamica en kijkt de racer "nog beestachtiger" uit zijn ogen. Wij zien vooral het bekende langwerpige design dat we kennen van de Nederlandse autobouwer, maar we geloven hem op zijn woord.

Uiteraard beschikt de 2,5 liter vijfcilinder van Audi over meer vermogen, maar hoeveel wil de maker nog niet bekendmaken. Aangezien een normale GTO al 380 pk uitspuwt, sluiten we niet uit dat de RS over de 400 gaat, maar op bevestiging daarover moeten we nog wachten tot de officiƫle onthulling deze zomer.

Donkervoort bouwt 40 stuks van deze RS'en en heeft er al 21 stuks weten te slijten aan vaste klanten. Mocht je er eentje in je garage willen hebben, dan moet je dus snel zijn en ook nog ergens 198.613 euro vandaan toveren. Dat moet de auto in Nederland kosten en dat is een best bedrag. Voor dat geld koop je bijvoorbeeld ook een Aston Martin V8 Vantage S. De D8 GTO-RS is er dus echt alleen voor de toegewijde liefhebber die comfort en ruimte wil opofferen voor snelle rondetijden.