Niet bestaande LaFerrari Spider te koop

Noem het potentiële oplichting of vooruitdenkend handelen, maar de Ferrari LaFerrari Spider staat nu al te koop. Best opvallend voor een auto die nog niet eens is gepresenteerd, laat staan gebouwd.

Voor vijf miljoen euro kan de cabrio hypercar van jou zijn, zo meldt de advertentie op een Duitse autosite. Je moet wel even geduld hebben, want de Italianen moeten de auto nog wel even bouwen. Kersverse Ferrari-CEO Sergio Marchionne heeft deze week weliswaar voor het eerst bevestigd dat de LaFerrari Spider komt en enkele bevriende klanten hebben ook een uitnodiging gekregen om er eentje te kopen, maar wanneer het model gaat verschijnen is nog niet duidelijk.

Volgens de verkoper gaat Ferrari slechts 70 Spiders op basis van de LaFerrari bouwen en het aangeboden exemplaar zal in het bekende Ferrari-rood worden gespoten.

Of de te koop aangeboden hypercar ook daadwerkelijk geleverd wordt, is nog maar de vraag. Ferrari probeert fanatiek te voorkomen dat handelaren de gelimiteerde modellen kopen en zal er alles aan doen om te ontdekken welke klant hier even een makkelijk zakcentje probeert te verdienen. Als de Italianen dat uitvinden, kan die koper waarschijnlijk fluiten naar zijn bestelde hypercar. Iets met beer schieten en huid verkopen.