Max Verstappen op 'Russisch rubber' in Spanje

Een teamwissel in het midden van het seizoen roept interessante vragen op. Bijvoorbeeld: mag de coureur die naar een andere equipe overstapt nog zijn eigen bandenkeuze maken voor het raceweeekend? Het antwoord is helder: neen.

Voor zover wij weten (maar misschien weten de statistici dit beter) is het nog nooit voorgekomen dat tijdens een F1-seizoen de startgrid identiek bleef, maar er twee poppetjes van auto verwisselden. Volgende week in Spanje is het een feit, dankzij Helmut Marko's grote promotie- degradatiefestijn. Alleen hadden de coureurs hun bandenvoorkeur al doorgegeven aan Pirelli. Tijdens het weekend worden als gebruikelijk 13 setjes banden gebruikt, in Spanje zijn dit de compounds soft-medium-hard.

De wissel Verstappen-Kvyat heeft als consequentie dat ze het weekend in Spanje - zonder Spaanse race-engineer - moeten gaan werken met elkaars bandenstrategie. In die van Kvyat lag de nadruk meer op de zachte en de harde compound, terwijl  Max juist veel medium-banden had gereserveerd. Is op zich geen enorme ramp, ze moeten hun strategie gewoon op de gegeven bandensetjes aanpassen. 

We adviseren Red Bull wel voor montage even goed te checken of de banden niet door een rancuneuze Russische bandenprikker bewerkt zijn. 

Foto: Kvyat en Verstappen, in oude volgorde, afgelopen maart.