Charles Leclerc rijdt nog jaren door bij Ferrari

Afgelopen jaar durfde Ferrari het voor het eerst aan om een heel jonge coureur in één van zijn racebolides te laten rijden. Kennelijk beviel het experiment, want het Monegaskische talent Charles Leclerc maakt zojuist bekend dat hij bijtekent bij het steigerende paard.

Charles Leclerc

Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft een contract voor vijf jaar getekend bij de Formule 1-renstal uit Maranello. Het nieuws lekte vanmorgen uit via de Italiaanse krant Corriere della Sera en werd zojuist door Leclerc zelf bevestigd.

Het contract geldt voor maar liefst vijf seizoenen. We zien Leclerc dus nog in ieder geval tot eind 2024 bij de Rode wagens rijden. Wat Charles zelf niet toevoegt, maar wat Corriere wel meldt is het salaris. Leclerc zou €9 miljoen per seizoen gaan verdienen. In vergelijking met het salaris van Sebastian Vettel is dat een schijntje. De Duitser schijnt tussen de €40 en €50 miljoen per jaar te ontvangen.

Het nieuws betekent ook dat we de komende jaren niet hoeven te rekenen op Max Verstappen in een rode wagen. Ook de komst van Lewis Hamilton in 2021 staat daarmee op losse schroeven, want ook Vettel heeft nog een lopend contract.