Dik! Audi bouwt gelimiteerde R8 V10 Plus

Audi is erg tevreden met zichzelf in de motorsport en heeft daarom een speciale editie van de nieuwe R8 V10 Plus in elkaar geschroefd.

Een jaar na de winst van de R8 LMS tijdens de 24 uur van de Nürburgring presenteert de vierringer nu als eerbetoon de Audi R8 Coupé V10 Plus "Selection 24h". Voor de liefhebbers van moeilijke nomenclatuur. Het gelimiteerde model is volgepropt met opties en speciale R8 24h-logo's. Dat laatste vind je onder meer terug op de sideblades en het interieur. Aan de binnenkant is tevens een plaquette geplaatst waarop staat welke van de 24 exemplaren je hebt gekocht, zodat je tegenover je vrienden kan bewijzen dat het om een zeldzame auto gaat.

Op technisch gebied zijn de dynamic steering en laserlampen alvast aangekruist op de optielijst. Daarnaast is Audi creatief geweest met een kwastje. De R8 is in Suzuka Grijs gespoten en heeft zwarte en rode details om toch nog een beetje op te vallen. De rode lijn langs de sideskirts en sideblades springt daarbij het meest in het oog, terwijl ook de zwarte sportuitlaat en 20 inch velgen de aandacht weten te grijpen.

De 24 exemplaren zullen helaas alleen in Duitsland te krijgen zijn. Met een prijskaartje van 229.000 euro betalen kopers 39.000 euro meer voor de Selection 24h dan voor een gewone V10 Plus. Bijna de prijs van een Alfa Romeo Giulia voor enkele logo's en gekleurde lijntjes, je moet het er maar voor over hebben.