Honda: Max Verstappen lijkt op Ayrton Senna

De Japanse motorleverancier Honda, van Max Verstappens renstal Red Bull Racing, is erg te spreken over hun samenwerking met de Nederlander. Zijn respect voor de Japanners geeft de werknemers veel inspiratie en doet het bedrijf denken aan hun band met Ayrton Senna.

Max Verstappen

Fans vergeleken Max Verstappen al sinds zijn regenrace in Brazilië in 2016 met Ayrton Senna. Het is echter een stapje specialer als de stille kracht achter Senna's grootse daden de parallel ook trekt. In een gesprek met GP Update is dat echter wel wat Masashi Yamamoto, de directeur van Honda F1, doet.

Het doen en laten van Max Verstappen doet Yamamoto aan de Braziliaanse legende denken. Max steekt zijn waardering voor de Japanners niet onder stoelen of banken en dat wordt erg op prijs gesteld door de werknemers van het merk. Ze zijn erg gemotiveerd om nóg meer overwinningen binnen te halen. Yamamoto: "Hij is nog erg jong, maar rijdt nu al indrukwekkend goed. Hij lijkt een beetje op de jonge Senna, zeker wat betreft de relatie met Honda."

Nadat Verstappen in Oostenrijk zijn eerste Grand Prix van afgelopen seizoen won, wees hij op het Honda-logo. Het was voor de Japanners het einde van een vruchteloze periode van dertien jaar, de verlossing was daar en dat Verstappen daar meteen op het podium een punt van maakte heeft veel mensen geraakt. "Dat roept emoties bij ons op en maakt dat wij hem van een zeer goede motor willen voorzien," aldus de Honda-topman die vervolgt: "Hij is ook bij onze Research & Development-afdeling en in onze fabriek op bezoek geweest. Hij heeft daar veel mensen ontmoet en liep door een soort tunnel van bijna een kilometer lang om allerlei mensen high-fives te geven."

Lees de rest van het interview hier.